Deze Belgische films wachten op je in de Proximus VOD-catalogus

Films | De Belgische cinema heeft heel wat parels en dat weet Proximus Pickx maar al te goed. Daarom wordt de Proximus VOD-catalogus regelmatig aangevuld met lokale films die niet te versmaden zijn. Hier zijn vijf Belgische producties die je zeker niet mag missen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

L’ennemi

'L’ennemi' is geïnspireerd door echte gebeurtenissen, meer bepaald door de zeer beroemde Wesphael-affaire. Jérémie Renier kruipt in de huid van het hoofdpersonage. Hij speelt Louis Durieux, een Belgische politicus die wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw Maëva (Alma Jodorowsky) in hun hotelkamer aan de Noordzee. Regisseur Stephan Streker laat het morele oordeel over wat nu er daadwerkelijk is gebeurd in de hotelkamer over aan de kijker. ‘L’ennemi’ is een film van eigen bodem, zowel inzake script als filmlocaties en productieteams. Proximus Pickx is een trotse coproducent van de film.

'L’ennemi’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


Soeur sourire

'Soeur sourire' vertelt het leven van Jeannine Deckers, die je ongetwijfeld kent van het iconische nummer 'Dominique'. Alvorens ze liedjes begon te schrijven, besluit de jonge Belgische om terug te keren naar het klooster. Haar ouders waren allerminst tevreden met deze beslissing, want zij hadden haar toekomst al uitgestippeld: trouwen en aan het hoofd komen te staan van het familiebedrijf. Jeannine wijdt haar leven echter aan religie en begint muziek te maken. Onder haar pseudoniem 'Soeur Sourire' zal ze als non en zangeres een wereldwijd en doorslaand succes beleven. Het einde mag dan wel tragisch zijn, maar het avontuur was geweldig en dat wordt nauwkeurig in beeld gebracht in deze film van Stijn Coninx.

'Soeur sourire’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


De behandeling

Nick Cafmeyer is een politieagent en lijkt zijn leven goed op orde te hebben. Hij heeft echter een tragisch verleden vanwege de mysterieuze verdwijning van zijn kleine broertje, Bjorn. Er was een verdachte die naar voren werd geschoven door Nick: Plettinckx, zijn buurman die bekend was bij het gerecht omwille van zijn seksuele delinquentie, maar hij werd na een kort verhoor vrijgelaten. De twee zijn altijd buren gebleven en Plettinckx bleef Cafmeyer nadien altijd provoceren. Op een dag krijgt hij een dossier voor de neus geschoven dat doet denken aan de verdwijning van Bjorn. Nick bijt er zich in vast en het verleden komt daardoor weer helemaal terug.

'De behandeling' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


Une vie démente

Deze Belgische film, in coproductie met Proximus Pickx, is een fictief verhaal over een koppel dat een kinderwens heeft. Alex en Noémie, het koppel dat een kind wilt, zullen Suzanne – de moeder van Alex – echter steeds meer in hun leven zien komen. Zij lijdt aan een vorm van dementie, waardoor haar gedrag steeds onvoorspelbaarder wordt. Deze film behandelt een heel serieus onderwerp met de nodige poëzie en menselijkheid. Humor en tal van andere emoties vloeien samen in een prachtig geheel.

'Une vie démente’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


Un monde

'Un monde’ is de eerste film van de Brusselse Laura Wendel. Nora ontdekt dat haar broertje Abel wordt gepest door andere kinderen. Zij wil hem graag helpen en hulp vragen, maar Abel heeft schrik dat de situatie daardoor alleen maar erger zal worden. Nora komt de belofte na aan haar broer om niets te vertellen, al wil ze niet machteloos blijven toekijken. Deze film toont aan hoe kinderen soms lijden onder bepaalde omstandigheden.

'Un monde’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top