David Goffin mikt op plaats bij laatste vier op Wimbledon

Sport | Wimbledon gaat maandag zijn tweede week in, met de finales van komend weekend als absoluut hoogtepunt. Bij de overgebleven kanshebbers zal David Goffin voor het eerst de halve finales van een Grand Slam proberen te bereiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voordat we onze landgenoot opnieuw in actie zien, worden de resterende achtste finales bij de mannen en de vrouwen op maandag afgewerkt. Op Court 2 zullen Cristian Garin en Alex De Minaur de strijd openen om een plaats in de kwartfinales. De winnaar van dat duel zal het opnemen tegen de winnaar van de confrontatie tussen Brandon Nakashima en Nick Kyrgios. Verder bekampen Jason Kubler en Taylor Fritz elkaar, terwijl Botic van de Zandschulp en Rafael Nadal de dag zullen afsluiten.

Bij de vrouwen staat de Franse Alizée Cornet, die de nummer één van de wereld Iga Swiatek versloeg, tegenover Ajla Tomljanovic. De winnaar van die partij treft Elena Rybakina of Petra Martic in de kwartfinale. Voor de laatste twee plaatsen in de kwartfinales komen Paula Badosa en Simona Halep tegenover elkaar te staan, net zoals Amanda Anisimova en Harmony Tan.

Goffin-Djokovic?

Aanstaande dinsdag gaan de eerste kwartfinales door, met David Goffin dus. Na een zinderende strijd met de Amerikaan Frances Tiafoe zal de Belg de Brit Cameron Norrie in de ogen kijken, de nummer 12 op de ATP-ranglijst die door de hele natie zal toegejuicht worden.

De 31-jarige Luikenaar hoopt voor het eerst in zijn carrière de laatste vier van een grandslamtoernooi te halen. "Dit geeft me nog een kans om op Centre Court te spelen, waar ik hoop om mijn eerste overwinning te boeken. Ik heb al verloren van Novak Djokovic en Andy Murray. Cameron Norrie speelt erg goed sinds het begin van het toernooi. Het zal niet makkelijk zijn. Mijn eerste taak zal zijn om goed te herstellen. Daarna zal ik klaar moeten zijn om een heel land uit te dagen dat Cameron zal steunen", verklaarde de Belg, die na twee moeilijke jaren terug is op zijn beste niveau op het Londense gras.

De winnaar van die clash ontmoet bij de laatste vier titelhouder Novak Djokovic of Jannik Sinner, die in de vorige ronde dat andere toptalent Carlos Alcaraz versloeg. Bij de vrouwen neemt de Tunesische Ons Jabeur, die Elise Mertens klopte, het op tegen Marie Bouzkova. In dezelfde tabelhelft vindt ook nog een volledig Duits onderonsje plaats tussen Tatjana Maria en Jule Niemeier. De overige kwartfinales volgen op woensdag.

Volg Wimbledon van 27 juni tot 10 juli op Eurosport 1 NL of op de BBC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top