John Wall keert met ambitie terug naar de NBA

Basketbal |

De point guard heeft Houston verlaten en getekend bij de Clippers. Het is het einde van de lijdensweg voor Wall en een geweldige zet voor de franchise van LA in zijn zoektocht naar de NBA-titel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een dossier om te volgen in de aanloop van het nieuwe NBA-seizoen: dat van John Wall. De point guard van de Rockets, wiens carrière al bijna twee jaar in een impasse verzeild is geraakt, heeft zich eindelijk bevrijd van zijn verplichtingen met een afkoopovereenkomst. De speler leverde 6,5 miljoen dollar in op zijn laatste contractjaar om er onderuit te komen. Hij zal wel nog ruwweg 41 miljoen dollar van zijn salaris van Houston houden. Tegelijk tekende hij voor twee seizoenen bij de Clippers voor een contract van 13 miljoen dollar.

Een wedergeboorte?

De carrière van John Wall is de laatste seizoenen nogal chaotisch geweest. Wall was jarenlang een vaste waarde in de NBA, maar eind 2018 kwam er een eind aan zijn carrière. Hij onderging eerst een operatie om zijn pijnlijke linkerhiel te behandelen. Maar een infectie ter hoogte van de incisie vertraagde zijn revalidatie. Bovendien scheurde hij ook zijn linkerachillespees na een val bij hem thuis.

De point guard van Washington, die toen opnieuw in vorm leek te komen, kwam eind 2020 naar Houston in een ruil waarbij voormalig Rockets-guard Russell Westbrook bij betrokken was. Hij speelde daar evenwel weinig omdat de franchise de focus legde op de ontwikkeling van jonge guards. Tijdens zijn eerste jaar bij de Rockets speelde hij nog 30 wedstrijden. Vorig seizoen verscheen hij niet één keer in de NBA-competitie, simpelweg omdat hij dat niet wilde. Nu stapt hij dus over naar een project van een concurrent.

Boeman in het Westen

Door bij de Clippers te tekenen, versterkt Wall een team dat volgend seizoen in de gaten moet gehouden worden en dat, op papier tenminste, een sterke indruk maakt. Kawhi Leonard is al meer dan een jaar geblesseerd en zal over een paar maanden zijn rentree maken, evenals Paul George, die sinds eind 2021 uitgeschakeld was. Ondanks deze blessures hebben de Clippers een geweldig seizoen gedraaid en laten zien dat ze een solide groep zijn.

De terugkeer van de sterren en de transfer van John Wall maken van de Los Angeles-franchise een team om in de gaten te houden en een serieuze kanshebber in de race om de titel. En dat zou misschien een reactie moeten uitlokken van de andere franchises, terwijl de Free Agency, die vorige week begon, al behoorlijk waanzinnig is.

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het Proximus Pickx Sports-pakket.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top