Pickx @ the festivals: zaterdag verzamelen fenomenen van de 21ste eeuw in Werchter

Rock Werchter | Ook op dag drie van Rock Werchter is kiezen verliezen. Maar om je te helpen kiezen tussen alle moderne helden – denk Måneskin, YUNGBLUD, Twenty One Pilots en Imagine Dragons – die zaterdag naar het festival afzakken, maakt Proximis Pickx alweer het festivalprogramma van de dag op.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Beginnen kan je door een artiest van eigen bodem te steunen. Om 14u15 speelt in KluB C de hiphopper Yong Yello voor de allereerste keer in Werchter. De Antwerpse rapper en producer heeft er enkele indrukwekkende samenwerkingen op zitten met namen als Glints, Noémie Wolfs en Tourist LeMC en heeft daarop zijn solocarrière gelanceerd, een project dat de wind in de rug krijgt. Na een mooie passage in De Nieuwe Lichting lanceerde hij zijn eerste langspeler ‘Marcel En Het Magnetisme Van De Goot’. Het nummer ‘Waanzin’ is nu al opgenomen in de Belpop 100, de lijst van de beste Belgische muziek aller tijden.

Rock in een modern jasje

Daarna kan je maar beter afzakken naar de Main Stage, waar voor het eerst een winnaar van het Eurovisiesongfestival staat. Dat kan alleen maar Måneskin zijn, de Italiaanse rockgroep die met ‘Zitti e Buoni’ goud en platina ging in 15 landen en nu overal ter wereld op de grootste festivals speelt. Werchter mocht niet op hun agenda ontbreken. Of je nu fan bent van de moderne, androgyne hardrockers of niet, ze zullen ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen.

Wie die stevige hardrock nog verder drijft dan de Italianen, is de Brit YUNGBLUD. Dominic Harrison laat zich inspireren door de punk van de jaren 70 om het genre in een jong en fris jasje te steken. Hij is de Johnny Rotten van generatie Z. De sociaal geëngageerde rocker zet protestliederen weer op de kaart. En de muziek zit hem in het bloed, want hij is de kleinzoon van de gitarist van de band T.Rex en zijn vader runt een gitaarwinkel. Verwacht je aan een moderne mix tussen pop, ska, hiphop en punk.

Festivalmachines

Nog een groep die niet bang is om genres te combineren is Twenty One Pilots. Die kunnen gerust een van de grotere succesverhalen van de nieuwe generatie genoemd worden. Met het album ‘Blurryface’ maakten ze flink wat impact. Singles als ‘Stressed Out’ gingen naar de top van de Bollboard 100 en het album werd het eerste in de geschiedenis waarvan elk nummer minstens goud ging. Josh Dun en Tyler Joseph zijn bovendien echte podiumbeesten. Van vuurshows tot acrobatieën en kostuumwissels: ze hebben de reputatie alles uit de kast te halen. Vanaf 21u presenteren ze hun derde en nieuwste worp ‘Scaled and Icy’ op de Main Stage. 

Last but not least dondert de stem van Dan Reynolds over de weide van Rock Werchter. Imagine Dragons is de afsluiter van de dag om 23u30. Verwacht je aan een stormloop van fans die hits als ‘Radioactive’, ‘Believer’ en ‘Thunder’ uit volle borst zullen meebrullen. Met zes studio-albums is de Amerikaanse rockgroep tegenwoordig niet meer van de radio weg te denken.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top