PSG en Neymar bereiden hun scheiding voor

Ligue 1 | PSG en Neymar gaan naar alle waarschijnlijkheid één van de komende weken uit elkaar. Daarmee komt zo goed als zeker een einde aan een samenwerking die bij beide partijen toch een wrange nasmaak zal achterlaten. De hoge verwachtingen werden niet ingelost.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSG zette in de zomer van 2017 de voetbalwereld op zijn kop door maar liefst 222 miljoen euro te betalen om Neymar weg te halen bij FC Barcelona, waardoor hij de duurste speler ooit werd. Hij kwam als een koning en hij moest PSG naar de eindzege in de Champions League loodsen.

Vijf jaar later is de balans te mager. De Braziliaan was bijzonder vaak geblesseerd en speelde slechts 144 wedstrijden, al zijn de cijfers daarin uitstekend. Neymar scoorde 100 doelpunten en leverde 60 assists af. Dat hij gemiddeld minder dan 30 wedstrijden per jaar wist af te werken, was een grote teleurstelling. Aangezien PSG in de Ligue I, de nationale bekers en in de Champions League actief was, was dat een zeer laag aantal.

Gedaan met het 'bling-bling-imago'

Het vertrek van Neymar luidt het einde in van een tijdperk. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi liet bij de contractverlenging van Kylian Mbappé, die Neymar in de schaduw zette met zijn prestaties, weten dat het gedaan is met het ‘bling-bling-imago’ van PSG. De Parijzenaars gaan voor een modern voetbalbeleid, waar efficiëntie centraal zal staan. Neymar is de verpersoonlijking van dit ‘bling-bling-imago’ en zijn nakend vertrek is een duidelijk signaal.

De aanvaller gaat dus een nieuwe club moeten zoeken. Neymar, die nooit echt geliefd was bij de aanhang van PSG vanwege zijn sterallures, dacht aanvankelijk niet aan vertrekken maar de club dringt erop aan, zodat hij er toch voor open zou staan. Al is het maar de vraag wie de Braziliaan kan betalen, aangezien hij jaarlijks maar liefst 36 miljoen euro opstrijkt bij PSG.

Manchester United, Juventus, Barça?

PSG is bereid om een serieus verlies te maken op Neymar, want het vraagt nog maar 50 miljoen euro. De transferprijs is daardoor geen groot probleem voor andere Europese topclubs. Manchester United zou een kandidaat zijn als Cristiano Ronaldo aanstuurt op een vertrek, terwijl Juventus een vervanger zoekt voor de vertrokken Paulo Dybala. Chelsea zou ook een grote kandidaat zijn, want landgenoot Thiago Silva probeert Neymar te overtuigen om naar Londen te komen.

De voorkeur van Neymar zou echter bij FC Barcelona liggen. Het is alleen maar de vraag of Barça zich Neymar financieel wel kan veroorloven. Het is algemeen geweten dat de Spanjaarden financieel moeilijke jaren kennen, kijk maar naar de zeer moeilijke onderhandelingen met Bayern München omtrent Robert Lewandowski. De kans lijkt klein te zijn dat FC Barcelona Lewandowski én Neymar in één transferperiode kan aantrekken. Of kunnen de Catalanen PSG overtuigen van een huurdeal en doet Neymar water bij de wijn? Dat zal de komende weken moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top