Roobet Cup: BIG staat tegenover FaZe Clan in de grote finale

Esports | Na 8 dagen competitie zal het Duitse BIG proberen de reus FaZe Clan te verslaan in de grote finale van de Roobet Cup. De twee teams zullen het vrijdag om 19.00 uur tegen elkaar opnemen voor een geldprijs van 150.000 dollar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Donderdag werden de halve finales van de Roobet Cup gespeeld, georganiseerd door Relog Media, dat ook verantwoordelijk is voor het Pinnacle-circuit, LAN Sweet LAN en Funspark ULTI. Hoewel de organisator gewend is kleinere evenementen te organiseren, haalde Relog voor dit toernooi alles uit de kast, met een totale prijzenpot van $250.000.

De eerste halve finale, waarin BIG het opnam tegen Cloud9, was een aangename verrassing. Ondanks enkele struikelblokken tijdens de PGL Major, had het Russische roster zich onderscheiden door er met de IEM Dallas-trofee vandoor te gaan.

Uiteindelijk waren nafany's teamgenoten geen partij voor de Duitse organisatie. BIG had slechts twee maps nodig om Cloud9 te verslaan in een duidelijk eenzijdige wedstrijd. Op Inferno wist C9 slechts twaalf rondes te scoren, drie meer dan op Dust2.

Deel tweel van de final four was meer competitief. Astralis uit Denemarken probeerde het internationale roster van FaZe Clan uit te schakelen, en er ontstond een geweldige strijd tussen de twee teams. Nadat Astralis de score had geopend op Overpass (16-13), werden Karrigan's teamgenoten net op tijd wakker om Mirage veilig te stellen. Op Dust2 werd alles beslist, en na 23 rondes kwam FaZe als winnaar uit de bus.

Voor de tweede keer in een paar maanden speelt FaZe de grote finale van een groot evenement, dit keer tegen BIG. De Majorwinnaar is favoriet, maar de recente prestaties van BIG doen vermoeden dat de wedstrijd wel eens spannender zou kunnen worden dan verwacht.

Om te weten te komen wie de eerste editie van de Roobet Cup zal winnen, afspraak vanavond vanaf 19u! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top