Oefenduels 1B: ruime zeges voor Beveren en Beerschot; Lierse K. houdt Club in bedwang

Sport | Woensdag speelden Waasland-Beveren en Beerschot hun eerste oefenduel van de voorbereiding terwijl Lierse Kempenzonen reeds haar laatste oefenpot speelde voor hun tiendaagse pauze in de rush richting seizoensbegin.

De Kempenaars kwamen in het Brugse 'Belfius Base Camp' al na 15 minuten op voorsprong na een doelpunt van Schouterden. Club Brugge (dat speelde met een mix van A-kernspelers en jonge talenten) moest nu komen en Lierse Kempenzonen kon zich organiseren voor het eigen doel. Dat lukte aardig, tot de ingevallen Vormer er zeven minuten voor affluiten toch nog 1-1 van maakte.

Beerschot en Waasland-Beveren (dat morgen officieel SK Beveren zal worden) kozen voor hun eerste oefenpot een tegenstander van een lager kaliber; maar beide teams konden toch pas in de tweede helft pas echt afstand nemen van hun opponent.

Beerschot ging tegen eersteprovincialer Kontich de kleedkamers opzoeken met een 0-1 ruststand (na een goal van Sebaoui), maar duwde er na de pauze nog drie tegen de touwen. Vaca zorgde al snel voor de 0-2; een owngoal van Kontich en een goal van beloftespeler Kaissi zorgden toch nog voor een ruime zege: 0-4.

Voor (Waasland-)Beveren was er een gelijkaardig scenario weggelegd op bezoek bij eersteprovincialer Svelta Melsele. Ribeiro Costa zorgde al snel voor 0-1, maar toch slaagde de 1B-club er niet in om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan. Even leek het zelfs nog spannend te worden toen Vukotic nog voor de rust een rode kaart kreeg, maar Edmundsson, Tshimanga en tester Barry (2 goals) zorgden toch nog voor een ruime 0-5 tussenstand. De thuisploeg kon in het slot nog wel milderen tot 2-5.