Inter en Lukaku: kroniek van een aangekondigde reünie

Serie A | Steraanwinst Romelu Lukaku heeft een moeilijk seizoen achter de rug in Londen. De Rode Duivel is met de staart tussen de benen teruggekeerd naar Milaan in een poging om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Dit is waarom Big Rom weer zijn beste niveau zal halen in de Serie A.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het huwelijk heeft nooit gewerkt. Romelu Lukaku keerde afgelopen zomer met veel bombarie terug naar Chelsea, acht jaar nadat hij de Blues had verlaten, na twee knalseizoenen bij Inter. De aanvaller kon echter nooit een vaste waarde worden in het elftal van Thomas Tuchel. Door het explosieve interview waarin hij Inter zijn liefde verklaarde viel hij uit de gratie bij zijn coach. Daarnaast gaf Big Rom al maanden te kennen dat hij naar Italië wilde terugkeren, wegens een gebrek aan speelminuten in Londen: “Ooit zal ik terugkeren naar Inter. Ik hoop er ooit opnieuw te spelen en niet op het einde van mijn carrière, maar wanneer ik nog top ben.” Hij is een man van zijn woord.

Belust op revanche

De scheiding was onvermijdelijk en is nu voltrokken: een jaar na zijn verkoop voor ongeveer 115 miljoen euro aan Chelsea heeft Inter zijn voormalige topscorer voor een seizoen gehuurd voor een som van 8 miljoen euro, exclusief eventuele bonussen. De Belg stemde ook in met een lager salaris om zich opnieuw in het blauw-zwart shirt te kunnen hijsen. Een changement de décor die alleen maar goed kan uitpakken voor de aanvaller.

Na maanden van frustratie in Londen, waar hij er nooit in slaagde om zijn stempel te drukken en de enorme transfersom te rechtvaardigen, zal Lukaku erop gebrand zijn om zijn gram te halen. Na zijn exit uit Italië met een Scudetto op zak en de status van superster, zal de krachtige spits willen tonen dat hij bij het kruim der aarde hoort, iets wat hij vorig seizoen niet heeft kunnen bewijzen. En waar beter om zijn vorm te doen herleven dan in de competitie en de club die hij naar de titel leidde?

Gekend decor

In de Serie A, en meer bepaald bij Inter, heeft hij na twee vruchtbare seizoenen (95 wedstrijden en 64 doelpunten) de status van held behaald. Big Rom voelt er zich als een vis in het water. Ondanks zijn vertrek, volgens sommige fans “hoogverraad”, voelt de Belg zich geliefd en gerespecteerd in Milaan. Het bijhorende vertrouwen zal onmiskenbaar zijn prestaties beïnvloeden. Met de wereldbeker nog maar een paar maanden verwijderd, moest hij in een meer gastvrije omgeving beter aarden om weer vertrouwen te tanken.

Plaats heroveren

De aanvaller, die uitblonk onder Antonio Conte, zou zich ook zonder al te veel problemen moeten kunnen inwerken in de 3-5-2-formatie van zijn opvolger Simone Inzaghi. De Nerazzurri grepen net naast de Scudetto en draaiden aanvallend als een tierelier. Ze eindigden het seizoen zelfs met de beste aanval van de competitie. Maar Lukaku zal naar alle verwachting snel zijn meerwaarde tonen en een basisplaats afdwingen.

De 36-jarige Edin Dzeko, die afgelopen zomer Lukaku kwam vervangen, is geen oplossing voor de lange termijn en zal wellicht naar de uitgang geduwd worden. Joaquin Correa, Lautaro Martinez en Paulo Dybala, allen einde contract bij Juventus en volgens geruchten in het vizier van Inter, hebben niet hetzelfde profiel als de Belg en zullen dus naar verwachting niet rechtstreeks met hem in de balans liggen. Lukaku's magische band met Martinez, die twee seizoenen lang vonken gaf in het Stadio Giuseppe Meazza, spreekt ook in zijn voordeel. Inzaghi zal ongetwijfeld in de verleiding komen om het tweetal te herenigen, in een poging om de Scudetto te winnen.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top