Drie goals en drie assists: Davinia Vanmechelen maakte indruk tegen Luxemburg

Red Flames | Gisteravond viel het doek over de voorbereidingscampagne van de Red Flames met het oog op het aankomende EK. Ze speelden hun laatste oefenwedstrijd tegen Luxemburg en toonden zich daarin bijzonder trefzeker (6-1). Coach Ive Serneels zag dat het goed was en bedankt Davinia Vanmechelen maar best voor haar uitzonderlijke prestatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We horen het de criticasters nu al zeggen: “Luxemburg is geen graadmeter want ze staan pas 113e op de wereldranglijst.” Maar toch wil dat niet zeggen dat er tegen onze zuiderburen geen uitzonderlijke prestaties konden geleverd worden. Neem die van Davinia Vanmechelen, bijvoorbeeld. Deze voormalige speelster van Standard Fémina maakte gisteren drie doelpunten, gaf drie assists en was, wat ons betreft, de vrouw van de match. Bondscoach Ive Serneels zag dit alles graag gebeuren, want hij wendde de laatste oefenpartij aan om de moraal bij de Flames torenhoog te houden.

Aan de lopende band

Vanmechelen stak na een kwartier een eerste keer haar neus aan het venster en wist daarbij meteen te scoren (1-0). Luxemburg reageerde als door een wesp gestoken en maakte in minuut 34 via Caroline Jorge gelijk (1-1). De 22-jarige Vanmechelen voelde zich duidelijk in haar sas want kort voor rust prikte ze haar tweede van de avond tegen de touwen (2-1, 44’). Enkele minuten later gaf ze ook een assist aan Amber Tysiak die de 3-1 maakte (45+4’). Na de koffie was het nog niet genoeg voor Vanmechelen. Ze maakte in minuut 48 haar derde van de avond en wist de Red Flames daarmee op een comfortabele 4-1-voorsprong te brengen. Bij Luxemburg was de veer gebroken en in minuut 73 maakte Amber Tysiak, de 5-1: haar tweede van de avond en opnieuw op aangeven van Vanmechelen. In minuut 81 zette Jessica Blom de 6-1-eindstand op het scorebord en dat dankzij een assist van, jawel, Davinia Vanmechelen.

Na afloop van de wedstrijd stond er een opgeluchte Vanmechelen voor de camera’s van de aanwezige pers. De 22-jarige Red Flame die volgend seizoen voor Club Brugge zal spelen, blonk van de trots. “Ik had al hattricks gemaakt op clubniveau, maar het is de eerste keer dat dit me lukt bij de Red Flames”, klonk het. “Ik heb vanavond een van mijn betere wedstrijden gespeeld, zeker wat statistieken betreft.”

Opnieuw in de gratie

Vanmechelen kwam ook terug op haar selectie bij de Red Flames. “Twee maanden geleden had ik niet gedacht dat ik hier zou staan”, aldus de speelster. “Ik ben zelfs tijdens mijn vakanties blijven doorwerken en dat tot ergernis van veel van mijn vrienden. Maar ik ben erg blij dat het vandaag zijn vruchten heeft afgeworpen.”

Vanmechelen heeft zich met deze prestatie opnieuw in de gratie kunnen spelen van coach Ive Serneels en dat doet deugt. Zeker als je weet dat het water tussen de twee ooit zeer diep is geweest.  Met haar dribbelkunsten en snoeiharde lange afstandsschoten kan ze immers het verschil maken tegen elke tegenstander en dat geeft de burger moed.

Volg Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top