De transfersoap is ten einde: Kyrie Irving blijft de Brooklyn Nets (en Kevin Durant) trouw!

Basketbal |

Het NBA-seizoen is nog maar net gedaan en daar begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen al. Enkele free agents komen op de transfermarkt, waarvan Kyrie Irving een van de belangrijkste is. Hij werd genoemd bij kampioen Golden State, maar koos er uiteindelijk voor in Brooklyn te blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De geruchtenmolen rond Kyrie Irving draaide de voorbije dagen op volle toeren. Zou hij zijn “player option” ter waarde van 37 miljoen dollar activeren bij zijn huidige club Brooklyn Nets, of zou hij toch de transfermarkt aftasten? Met name de LA Lakers lagen op vinkenslag om de veelgeprezen spelverdeler binnen te halen en zo te herenigen met supervedette LeBron James -met wie hij bij Cleveland al eens een succesvolle tandem vormde. Maar ook Golden State Warriors, de kersverse NBA-kampioen, bestudeerde de opties. Die transfersoap kende afgelopen nacht een einde.

Weinig concrete opties

“De normale mensen doen onze maatschappij draaien, maar het zijn zij die anders durven denken die de toekomst ervan vorm geven. Ik heb besloten mijn optie bij Brooklyn te activeren. We zien elkaar komende herfst.” Dat bericht stuurde Kyrie Irving de wereld in om te bevestigen dat hij niet langer op een transfer aast en dus bij de Nets blijft.

Volgens NBA-kenner en insider Adrian Wojnarowski is dat geen keuze van de luxe, maar eerder van de beperking. Irving zelf aasde op een lucratievere deal, namelijk eerst zijn optie lichten, zodat hij zich verzekerde van een aanzienlijke som, om dan alsnog een transfer naar de Lakers te forceren. In LA bleken ze echter niet mee te willen gaan in dat scenario, er kwam geen enkel bod van hen richting Nets. Als Irving dus zijn geld wilde zien, restte maar één optie: zijn laatste contractjaar uitdoen in Brooklyn.

The Big Three eindelijk samen in actie

De beslissing rond Irving zorgt ook voor rust bij die andere vedette van het team: Kevin Durant. Die verbond zijn lot bij Brooklyn aan dat van Irving. Mocht die vertrekken dan zou Durant ook zijn conclusies trekken. Hij wil voor de prijzen spelen en daar hoort een absolute topper op de spelverdeling bij. Zo ziet het ernaar uit dat we volgend seizoen eindelijk The Big Three van de Nets samen in actie zullen krijgen: Irving, Durant en Ben Simmons, de beloftevolle guard die in februari toegevoegd werd aan het roster, als ruildeal voor James Harden, die op zijn beurt naar Philadelphia vertrok.

Zo mogen de Brooklyn Nets zich eindelijk profileren als echte titelkandidaat, nadat het voorbije seizoen helemaal in het water viel. Mede door de afwezigheid van Irving, die als vaccinweigeraar tijdens de coronapandemie lange tijd van de basketbalvelden geweerd werd. Ook Simmons kon zijn stempel nog niet drukken sinds zijn komst, want hij geraakte meteen geblesseerd. Hetzelfde geldt voor Durant, die met knieperikelen kampte. Door al die averij ging Brooklyn er al in de eerste ronde van de play-offs roemloos uit tegen Philadelphia. Een nieuwe start dus voor de Nets. En voor Irving, die in zijn laatste contractjaar bij de club nog iets goed te maken heeft.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top