Beerschot haalt Matthys terug naar België: "Ik kom om te promoveren"

Challenger Pro League | Beerschot VA heeft maandag haar achtste inkomende transfer voorgesteld. De Mannekes haalden Hervé Matthys terug naar België. En de verdediger heeft meteen grote plannen bij de terugkeer naar zijn vaderland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 26-jarige Matthys was de voorbije seizoenen actief in Nederland waar hij voor FC Eindhoven, Excelsior en ADO Den Haag voetbalde. Met beide teams was hij vooral actief in de Keuken Kampioen Divisie (2e niveau), al was hij bij Excelsior ook een jaartje titularis in de Eredivisie (2018-2019).

Vorig seizoen miste hij nipt de promotie met ADO Den Haag en die ontgoocheling wil hij bij Beerschot het liefst zo snel mogelijk uitvegen. "Laten we zeggen dat ik dat geen tweede keer wil meemaken. Ik ben naar hier gekomen om te promoveren met Beerschot, niet meer niet minder”, vertelt hij op de officiële website van Beerschot VA. “Ik had een gesprek met de coach waarin ik voelde dat hij mij er echt graag bij had dit seizoen. Dat was voor mij een belangrijke reden om naar Beerschot te komen. Ik kan mij ook volledig vinden in de manier waarop hij wil spelen. Er elke wedstrijd vol voor gaan, dat is voor mij de enige manier om op een veld te staan.”

Matthys tekende een contract voor twee seizoenen (met optie voor een derde jaar). Voor zijn periode in Nederland voetbalde hij ook nog voor RSC Anderlecht (geen minuten bij het A-elftal) en KVC Westerlo. Bij de Kempenaars debuteerde hij in 1A en speelde hij uiteindelijk mee zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top