Artiest van de week: de ruige jongens van SONS

Muziek | Voor een tweede keer in zijn piepjonge bestaan zal de Oost-Vlaamse garagepunkband SONS op Rock Werchter staan. Heel toevallig is dat niet, want SONS speelt al sinds dag één van zijn oprichting de pannen van het dak. De band lijkt een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan en is daarom onze Artiest van de week.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Artiest van de week: SONS

In 2018 verkozen de luisteraars van Studio Brussel SONS als één van de drie eindwinnaars van de toenmalige ‘De Nieuwe Lichting’. De band uit het Oost-Vlaamse Melsele speelde snoeiharde garagepunk met een internationale sound en werd kort na hun overwinning door tallozen Belgische en zelfs internationale festivalorganisatoren uitgenodigd om te komen spelen op hun podia. Dat deden ze ook, én met verve. SONS deed dat jaar tientallen podia aan en stond in 2018 zelfs op Rock Werchter. Hierdoor wist de groep zich op zeer korte tijd in de kijker te spelen en een zeer solide fanbase uit te bouwen.

In 2019 kwamen ze met hun allereerste plaat op de proppen: ‘Family Dinner’. Dit stevige album werd uitzonderlijk goed ontvangen, zette de groep definitief op de kaart in het garagepunk-genre en bevatte meerdere sterke nummers zoals ‘White City’ en ‘Naughty’. Dat laatste nummer stond op een bepaald moment in 2019 zelfs helemaal bovenaan ‘De Afrekening’-hitlijst van Studio Brussel.

Opnieuw loos gaan

In 2022 brachten ze hun tweede plaat uit, ‘Sweet Boy’. Heel wat fans dachten dat het gedaan was met de snoeiharde gitaren en knaldrang van Robin Borghgraef, Jens De Ruyte, Arno De Ruyte en Thomas Pultyn. De heren stapten dat jaar immers op tram drie en dat kan wel eens voor haperingen in de motor van rockbands zorgen. Maar SONS bewees dat er geen reden was voor paniek. ‘Sweet Boy’ is een stevige plaat die voortborduurt op de solide fundamenten van hun debuut, maar wel ruimte laat voor reflectie. Iets wat wel vaker gebeurt op tram drie.

Net zoals zoveel bands heeft SONS meer dan een jaar lang niet kunnen spelen en dat voelden de heren aan hun theewater. “Het had een grote invloed op wie we zijn, als mens en als muzikant. De realiteit nam een hap uit onze identiteit en we moesten hierdoor opnieuw op zoek gaan naar hoe muziek ons definieert. We hebben de live-energie, het loos gaan en de loutering na een optreden enorm gemist”, klinkt het. Die loutering is deze zomer gelukkig opnieuw van de partij.

SONS is deze zomer te vinden op Rock Werchter op vrijdag 1 juli in KluB C vanaf 14u25. 

Beleef Rock Werchter live en op de eerste rij dankzij Proximus Pickx! Bekijk de livestream op pickx.be van 30 juni tot 3 juli, op de app of op Pickx Live (kanaal 11).


Luister via Spotify:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top