Deze nieuwigheden op Disney+ mag je niet missen in juli!

Films |

De streamingplatforms stoppen nooit met nieuwe content leveren en dat geldt evenzeer voor Disney+. Tijdens de maand juli krijg je daar weer heel wat nieuwe titels voorgeschoteld, van een kindvriendelijke horrorserie tot musicalentertainment.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Pistol

Tip voor de liefhebbers van rockmuziek: deze miniserie is een ode aan The Sex Pistols, een Britse cultband uit de punkrockscene. Zes afleveringen lang grasduinen we mee in de herinneringen van gitarist Steve Jones, die ons meevoert naar eind jaren 70, toen de Sex Pistols stormenderhand de entertainmentwereld overnamen met hun debuutalbum ‘Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’. Uiteindelijk zou het bij dat ene album uit 1977 blijven, maar dat was genoeg om met onverwachte hitsingles als ‘God Save the Queen’ en ‘Anarchy in the UK’ een blijvende stempel te drukken op de Britse cultuur. Niet louter muzikaal maar evenzeer door hun anarchistische en rebelse houding tegenover pers, publiek en overheid. De regie van deze miniserie is in handen van niemand minder dan Danny Boyle, de succesregisseur achter films als ‘Trainspotting’ en ’Slumdog Millionaire’. Het scenario werd geschreven door Craig Pearce, die momenteel ook in de cinema’s scoort met ‘Elvis’, de biografische film over Elvis Presley.

Ontdek 'Pistol' vanaf 6 juli op Disney+ .


 

Solar Opposites

De animatiereeks ‘Solar Opposites’ vertelt het verhaal van een familie buitenaardse wezens die dik tegen hun zin op onze aardbol zijn verzeild. Na een ongeluk met hun ruimtetuig komen ze vast te zitten op onze planeet en worden ze verplicht het contact met de mens op te zoeken. Geen makkelijke opdracht, want het toeval wil dat ze op het Amerikaanse platteland terecht zijn gekomen, niet meteen een omgeving die erg open staat voor nieuwelingen. Mama en papa Korvo en Terry proberen met hun kinderen Yumyulack en Jesse toch hun best te doen om de gewoontes en tradities van de plaatselijke bevolking over te nemen. Maar toch stellen ze elke keer weer vast dat de chaotische en overbevolkte planeet Aarde geen enkele vergelijking met hun planeet Schlorp kan doorstaan.

‘Solar Opposites’ is kinderanimatie die ons op een interessante manier leert kijken naar onze samenleving: met de ogen van een outsider. Het toont ons hoe gruwelijk inconsequent of ondoordacht we ons soms gedragen. Ondoordacht is het scenario van deze reeks alleszins niet, wat niet hoeft te verbazen van de makers van een andere uitstekende animatieserie als ‘Rick & Morty’.

Ontdek 'Solar Opposites' vanaf 13 juli exclusief op Disney+.


What If

Met ‘What If’ dompelen we ons helemaal onder in het universum van Marvel Comics. Maar dan toch dat tikje anders dan we gewend zijn. Zoals de titel al enigszins weggeeft, vertrekt deze reeks vanuit de gedachte: wat als de superhelden die we kennen een andere context zouden krijgen? Wat als Steve Rogers bijvoorbeeld geen Captain America was geworden? Of iemand anders in de huid van Black Panther zou kruipen? Of wat als Dr. Strange zijn handen niet was kwijtgeraakt in een verkeersongeluk? Net zoals in de geprezen, bekende Vlaamse tv-reeks ‘Wat als?’ probeert deze Marvel-variant aan de slag te gaan met doldwaze scenario’s die je elke keer weer verrassen. Daarbij wordt volop geëxperimenteerd met tijd, realiteit en parallelle universums. Bryan Andrews regisseerde, AC Bradley schreef het scenario: zij zorgen ervoor dat iedereen zijn favoriete Marvel-held op een originele manier leert herontdekken.

Ontdek 'What If' vanaf 20 juli exclusief op Disney+.American Horror Stories, seizoen 2


Als je kon genieten van de angstaanjagende horrorserie ‘American Horror Story’, dan is deze spin-off ongetwijfeld ook spek voor jouw bek. In ‘American Horror Stories’, in het meervoud dus, krijgt elke aflevering een eigen afgerond verhaal. Een format dat we al kennen van een succesreeks als ‘Black Mirror’ en waarvan we ondertussen weten dat het minstens even beklijvend kan zijn als de traditioneel opgebouwde serie. In ‘American Horror Stories’ krijgen we een prachtige collectie van de meest huiveringwekkende horrorverhalen geserveerd, waarbij bedenker Ryan Murphy zich inspireerde op paranormale gebeurtenissen en urban legends. Er zitten tal van knipogen in verwerkt naar de originele serie, zowel inzake het scenario als bij de keuze van (gast)acteurs. De scenarist broedt trouwens al op twee volgende spin-offs: ‘American Love Story’ en ‘American Sports Story’.

Ontdek het tweede seizoen van 'American Horror Stories' vanaf 21 juli exclusief op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top