Rocket League: Wordt de Major in Londen die van de Belgen?

Esports | Van woensdag 29 juni tot zondag 3 juli staat in Londen de Major Rocket League op het programma. De kans voor de zestien ploegen om de mooie prijzenpot van 90 000 dollar mee naar huis te nemen. De Major is ook het laatste grote evenement en de laatste kans om nog punten te verzamelen voor de World Cup deze zomer. We nemen even de verschillende deelnemers onder de loep.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De beste ploegen zijn klaar om zich te bewijzen

De Major is natuurlijk een uitgelezen kans om de beste teams ter wereld aan het werk te zien. Een ontmoeting ook tussen de beste spelers ter wereld. Onder de toppers vinden we uiteraard G2 esports terug. Het team bestaat uit JKnaps, Chicago en Atomic en won de Major in de winter na een zege in de finale tegen Team Queso. 

 

Aan Amerikaanse zijde vinden we ook de spelers van Faze Clan die nog steeds op één overwinning staan in de laatste split in Noord-Amerika. Firstkiller en co zijn erop gebrand om hun huidige goede vorm te bevestigen.

In Europa is het geen verrassing dat Team BDS de split domineerde, door twee van de drie toernooien te winnen en zo een toppositie te verdienen. Seikoo, de nieuwe aanwinst, arriveerde tijdens de laatste mercato en heeft zich vlot geïntegreerd met MonkeyMoon en Extra in het 100% Franse roster. Tijdens dezelfde mercato heeft Team Queso, finalist van de laatste Major, hun roster doorgestuurd naar Moist Esport. Maar geen paniek voor Fransman Vatira en teamgenoten Joyo en Rise, want zij wonnen de laatste Europese Spring Split en zijn serieuze kanshebbers om deze Major te winnen. 

Ook bij de kleinere regio's zijn er sterke kanshebbers met bijvoorbeeld Furia esports, dat de Zuid-Amerikaanse regio vertegenwoordigt. De teamgenoten van caard, die al aanwezig waren op de twee vorige majors, hebben in Los Angeles een sterke prestatie neergezet door te eindigden als eerste in hun groep vóór Team Endpoint, en verloren van G2 in de halve finales van de upper bracket en van Team Queso in de kwartfinales van de lower bracket. Een mooie prestatie die zorgt voor ambities bij de Braziliaanse spelers. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika is er de hegemonie van Team Falcons met Ahmad, oKhaliD en Trk511. De drie spelers wonnen alle negen toernooien waaraan ze hebben deelgenomen. De drie mannen kwamen over van Sandrock Gaming. Ze nemen het op tegen Team Liquid, met als doel Atow en zijn teamgenoten te verslaan. Komen ze even sterk uit de hoek tegen de Europese of Amerikaanse rosters? 

Moeilijke kwalificaties

Het blijft ondertussen wel ontzettend moeilijk om de Major te halen en vooral voor de grotere regio's. Het seizoen is verdeeld in drie splits, elk met een eigen Major: herfst, winter en lente. Elke split bestaat uit drie toernooien voor elke regio. Elk toernooi is een bepaald aantal punten waard, afhankelijk van de behaalde plaats. Na afloop van de drie toernooien plaatsen de teams met de meeste punten zich voor de Major aan het eind van de split.

Dit seizoen 2021-2022 werd de Major deze herfst in Stockholm gewonnen door Team BDS en de Major deze winter in Los Angeles door de spelers van G2. 

Deze verschillende splits dwingen de teams dus tot regelmaat en zorgen soms voor verrassingen. De vorm van het moment is elke split wel anders. Kijk maar naar de spelers van General NRG, finalisten van de eerste Major van het seizoen. GarrettG, jstn. en Squishy presteerden niet goed tijdens deze split en konden zich niet plaatsen voor de Major. In Europa heeft Team Dignitas, dat bij de laatste twee Majors aanwezig was, zich ook niet gekwalificeerd. Dit was te wijten aan een mislukte split en de evolutie van andere teams die de plannen van de teamgenoten van Apparently Jack dwarsboomden. In Oceanië plaatste Team Renegades zich ook niet voor de Major, na aan de eerste twee te hebben deelgenomen. Jammer voor sommige teams, maar andere ploegen konden zo wel een plaats bemachtigen en hopen nu met de hoofdprijs te gaan lopen.

Ploegen voor de verrassing

Elke Major kent wel enkele verrassingen. In de Major deze winter haalde het Spacestation gaming team van Daniel, Retals en Arsenal de finale van de Upper Bracket voor ze in de Lower Bracket finale het onderspit moesten delven tegen Team Queso. Toch hebben ze een overtuigende voorjaarsopening achter de rug en bewijzen ze maar al te graag dat ze bij de elite van Rocket League horen. Hetzelfde geldt voor Version1. BeastMode's teamgenoten blijven beter worden en hopen op hun best te zijn voor deze Major. Het laatste Noord-Amerikaanse team in het toernooi is Team Envy, dat zich heeft weten te kwalificeren ten koste van een team als NRG. Allushin en zijn maten zullen het in de eerste ronde opnemen tegen Moist Esports. 

Ook aan Europese zijde hopen de ploegen die zich gekwalificeerd hebben tegen solide outsiders te kunnen spelen om zo te kunnen doorstoten. Team Liquid, met onze jonge Belgische vertegenwoordiger Tristan Atow Soyez, heeft net een goede split achter de rug en wil die lijn doortrekken tegen Team Falcons in de eerste ronde.

Ook Karmine Corp hoopt deze Major een rol van betekenis te kunnen spelen. De Franse ploeg met Noly, die tijdens de laatste mercato arriveerde, Itachi en de Belg Maëllo Aztral Ernst, staat voor een zware opdracht tegen Furia esport. De ploeg, gecoacht door de Belg Wagner Eversax Benjamin, hoopt op een goede start om nog een beetje te kunnen dromen in deze Major. Eversax, enkele weken geleden nog geïnterviewd, vertelde toen dat hij vooral kleuren van de ploeg wilde verdedigen. https://www.proximus.be/pickx/fr/2233652/eversax-etre-competitif-et-devenir-joueur-professionnel-c-est-tres-different 

Team Endpoint is de laatste Europese vertegenwoordiger in deze Major. Nadat het Seikoo vorige mercato zag vertrekken, ontving het Metsanauris en RelatingWave Archie met open armen. Een verandering met weinig gevolgen, want de ploeg speelt dit seizoen erg regelmatig.

Kleine regio’s klaar om hiërarchie te doorbreken

Ook de andere regio's vertegenwoordigen deze Major enkele grote namen in de wereld van Rocket League. Voor de regio Azië-Stille Oceaan werd DeToNator, aanwezig tijdens de laatste Major in Los Angeles, tijdens het eindtoernooi verrast door de Gaimin Gladiators met een nederlaag in de bracket reset (1-4/4-3). De teamgenoten van de Ier Maxeew bereiken zo de Major na een geweldige reeks. De Gaimin Gladiators beginnen met de laagste regionale ranking en nemen het op tegen G2 esports. Ze hebben een zware taak voor de boeg, maar de laatste Majors waren hét bewijs dat verrassingen soms mogelijk zijn.

De regio Oceanië wordt vertegenwoordigd door Team PWR, bestaande uit Amphis, Torsoos en Express. Een volledig Australisch team, gekwalificeerd na een goede run in de splits en dit ten koste van Team Renegades. Het is niet het enige volledig Australische team, want het krijgt gezelschap van Team Pioneers. De Pioniers, bestaande uit Superlachie, Bananahead en Scrub hebben moeite gehad om in de split te komen, maar hebben de laatste twee toernooien gewonnen. Ze nemen het op tegen Spacestation Gaming om hun toernooi te beginnen. 

Met een relatief open deelnemersveld mogen de teams die aan deze Major deelnemen proberen het beste van zichzelf te geven met de eindoverwinning in het achterhoofd. Deze Major is het laatste grote toernooi vóór de World Cup dat van 9 tot 14 augustus in Forth Worth in de Verenigde Staten doorgaat. Er is nog een laatste kans om zich te kwalificeren voor die wereldbeker voor de ploegen die nog geen ticket hebben kunnen bemachtigen en dat wordt het Wild Card-toernooi dat van 4 tot 7 augustus zal plaatsvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top