Geen herkansing in 1A voor De Belder? "Zijn contract bij Deinze is quasi onhaalbaar voor ons"

Challenger Pro League | Kan Dylan De Belder deze zomer nog de stap zetten naar 1A? De aanvaller van SK Deinze kon alvast op de interesse rekenen van RFC Seraing, maar de Luikenaars botsten op hun limieten toen ze informeerden naar de overnamevoorwaarden van De Belder.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belder ligt nog twee seizoenen onder contract bij SK Deinze en dat contract zou ook moeilijk te evenaren zijn door Les Métallos. "Ik ken zijn contract bij Deinze. Dat is quasi onhaalbaar voor ons", vertelt T1 José Jeunechamps bij La Dernière Heure.

De 30-jarige De Belder zal dus zo goed als zeker ook volgend seizoen op doelpunten moeten jagen in 1B. De goalgetter is nog steeds de all-time topschutter van de reeks (sinds haar oprichting in 2016). Hij scoorde al 42 goals (voor Lierse, Cercle Brugge en Deinze) en doet zo 10 goals beter dan zijn eerste achtervolger Dante Vanzeir.

De Belder speelde in het verleden al wel in 1A bij RAEC Mons, Waasland-Beveren en Cercle Brugge. Maar een nieuwe kans op het hoogste niveau lijkt dus voorlopig onhaalbaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top