Spaanse clubhopper vindt onderdak bij SK Deinze

Challenger Pro League | KMSK Deinze heeft zondag de komst van Sergio Moyita aangekondigd. De 29-jarige Spanjaard kreeg een contract voor twee seizoenen (met optie voor nog een derde seizoen) en moet versterking bieden op het middenveld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gezien de staat van dienst van Moyita lijkt de kans wel klein dat hij effectief twee seizoenen in de Dakota Arena zal voetballen. De offensieve middenvelder wisselde sinds zijn debuut in 2011 elk jaar minstens 1x van club en zit zo al aan zijn vijftiende transfer in zijn carrière (huurdeals inbegrepen). Zijn bekendste ex-werkgevers zijn Mallorca en Hercules. Moyita gaat wel voor het eerst zijn kans buiten Spanje.

Vorig seizoen was hij actief bij Murcia, dat tegenwoordig in de Primera Div. R.F.E.F. (groep 2) speelt. Dat is het derde niveau in Spanje. Moyita speelde mee in 24 wedstrijden. In totaal heeft de Spaanse clubhopper ondanks zijn ruime CV toch nog maar 146 wedstrijden in de benen.

Toch is Sporting Director Adrián Espárraga er vol van overtuigd dat Moyita zal ontploffen bij Deinze: “Sergio Moyita is een speler die het team verschillende dingen kan bieden. Door zijn spelvisie, spelinzicht en technische vaardigheden zal hij een belangrijke speler zijn voor de opbouwende fase, het verbinden van de lijnen en in de aanval,” klinkt het.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top