'Asteroid Day': meteorietinslag bedreigt de aarde in deze topfilms

Films | Jaarlijks vieren we op 30 juni ‘Asteroid Day’. Dat naar aanleiding van de meteorietinslag op 30 juni 1908 in het Russische Tunguska om zo te blijven waarschuwen voor een potentiële inslag. Bij Pickx leggen we daarom de nadruk op vier films met een komeetinslag als rode draad doorheen de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dont't Look Up (2021)

Wanneer astronoom Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) en zijn stagiaire Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) ontdekken dat een komeet over zes maanden een einde zal maken aan het leven op Aarde, nemen ze direct contact op met NASA. Er wordt meteen een afspraak gemaakt met de Amerikaanse president Orlean (Merryl Streep), maar in de aanloop van de verkiezingen besluit zij om geen actie te ondernemen. Ze beslissen om samen met ruimtedefensiexpert Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) de info te lekken aan de media, maar die blijkt niet de verwachte uitkomst te hebben waarop ze hoopten. Met ook nog Ariana Grande, Cate Blanchett en Jonah Call vinden we een bijzonder straffe cast terug en zij zorgen allen voor een wereldbedreigend verhaal dat op een zeer ludieke en grappige manier wordt gebracht.

Ontdek ‘Don’t Look Up’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Armageddon (1998)

Deze film van regisseur Michael Bay was een enorm succes en viert volgend jaar al zijn 25ste verjaardag. Met Bruce Willis, Owen Wilson, Ben Affleck, Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Steve Buscemi en tal van anderen was de cast van een hoogstaand niveau. We vatten het verhaal even kort samen.

Een gigantische meteoriet dreigt over achttien dagen in te slaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper (Bruce Willis), een boorexpert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat hij hen niet op tijd getraind krijgt, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

Deep Impact (1998)

In hetzelfde jaar als ‘Armageddon’ verscheen ‘Deep Impact’. De 14-jarige Leo Beiderman (Elijah Wood) ontdekt per toeval een nieuwe komeet. Die blijkt nadien op de aarde af te stevenen en journaliste Jenne Lerner (Téa Leoni) komt het verhaal op het spoor. President Tom Beck (Morgan Freeman) kan haar even afhouden, maar moet nadien alles toch melden aan de bevolking.

Er worden plannen gesmeed om één miljoen geselecteerde mensen onder te brengen in bunkers om te schuilen voor de komeet. Toch doet men er alles aan om met een speciaal team de komeet in de ruimte alsnog te vernietigen. Maar of dat lukt…

Ontdek ‘Deep Impact’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Greenland (2020)

De wereld maakt zich klaar voor de komst van de komeet ‘Clarke’, maar niemand maakt zich echt zorgen. Enkele uren voor de inslag krijgt John Garrity (Gerard Butler) plots telefoon van de overheid dat hij en zijn gezin zijn geselecteerd om te gaan schuilen in een bunker in Groenland. De aarde dreigt immers totaal vernietigd te worden door de komeet en plots is het alle hens aan dek. Alles loopt nadien in het honderd en John moeten samen met zijn gezin proberen om op tijd in Groenland te geraken. Lukt hen dit?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top