TV-tips deze week: van relatietherapie tot Vlaamse dorpshumor

Films |

Akkoord, we zitten in een drukke festivalperiode en de uittocht voor de zomervakantie begint, maar Proximus Pickx denkt ook aan zij die ondertussen thuis blijven. Met deze handige tv-tips voor de komende week bijvoorbeeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maandag: 'Spartacus Run'

Eerste aflevering van deze gloednieuwe reality- en spelshow op VTM, waarin 24 BV’s het tegen elkaar opnemen in de Spartacus Run. Een befaamd en vooral gevreesd fysiek uitputtingsparcours. Daarin mag deze verzameling bekende koppen hun innerlijke GI Joe (of Jane) loslaten. Door de modder kruipen, aan monkey bars hangen, op muren klauteren, met zandzakken zeulen… we hebben geen idee of dat goede televisie kan opleveren, maar het is de poging waard. Andy Peelman en Michel Wuyts voorzien de epische daden van deskundig of minder deskundig commentaar. Zien we de komende weken alvast zwaar op hun bek gaan of met de tong langs de grond slepen: Average Rob, presentator Freek Braeckman, politica Jinnih Beels, CD&V-kopstuk Sammy Mahdi, ex-wielrenner Johan Museeuw en zanger/presentator Sean Dhondt. In deze aflevering 1 nemen zangeressen Laura Tesoro en Lindsay het tegen elkaar op.

Bekijk ‘Spartacus Run' vanaf maandag 27 juni wekelijks van maandag tot en met donderdag om 21u40 bij VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Maandag: 'Festivalkoorts Rock Werchter 2022'

Jaja, het is weer die periode van het jaar: examens gedaan, zomerse temperaturen, een grote vakantie in het verschiet. Zeker nu corona nog slechts een enge herinnering lijkt, mogen de remmen weer los. Canvas pikt handig in op die knaldrang door al enkele dagen voor Rock Werchter -toch nog steeds de hoogmis onder de Belgische festivals- de muziekliefhebbers in de stemming te brengen met een speciaal daarop toegespitst magazine. Er wordt samen met enkele nieuwe en bekendere namen uit onze vaderlandse muziekscene vooruitgeblikt op de te verwachten hoogtepunten van de komende editie Rock Werchter, na twee geannuleerde edities belooft het immers een groot festijn te worden. Onder meer Yong Yello, Thibaut Christiaensen (Equal Idiots), Ilayda Cicek (aka ILA, die op donderdag haar debuut viert op de wei van Werchter) en Meskerem Mees komen hun enthousiasme delen.

Bekijk ‘Festivalkoorts Rock Werchter 2022' op maandag 27 juni om 22u15 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Dinsdag: Slotaflevering 'Nonkels'

De finale van deze humoristische tv-reeks uit de koker van Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter. Met naast dit creërende trio ook nog schoon volk als Wim Willaert, Emilie De Roo, Anne Denolf en Isabelle Van Hecke in een hoofdrol. De serie draait om drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd: Willy, Luc en Pol Persyn, wiens leven plots overhoop wordt gehaald wanneer Luc plots een Kameroense vluchteling in huis haalt. In deze laatste aflevering wordt afscheid genomen van Innocence (prachtig vertolkt door nieuwkomer Blaise Afonso), al doet de hele familie zijn best om de jongen toch in huis te houden…

De reacties op deze nieuwe reeks waren gemengd: de ene vond het fantastisch en hilarisch, de andere eerder plat en ongeïnspireerd. Feit is wel dat de reeks best goed scoorde bij de Vlaamse kijker, die wellicht heel wat herkenbare dialogen en scènes kreeg voorgeschoteld. Het thema is dan ook bijzonder actueel: hoe kunnen immigranten -of mensen met een migratieachtergrond- toch volledig geïntegreerd geraken in ons dorpsleven. Hoe kunnen we de vooroordelen afschudden en elkaar echt leren kennen? Met humor als glijmiddel wist ‘Nonkels’ dit toch tot gespreksonderwerp aan de toog te schoppen.

Bekijk ‘Nonkels’ op dinsdag 28 juni om 20u35 op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Dinsdag: 'Exodus: Gods and Kings'

Historisch spektakelstuk van regisseur Ridley Scott, met de immer uitstekende Christian Bale (‘Batman’, ‘American Psycho’, ‘The Boxer’) in de hoofdrol als Mozes. Nog andere toonaangevende en gereputeerde namen verbonden zich aan deze eerder visuele dan inhoudelijke blockbuster: John Turturro, Sigourney Weaver en Ben Kingsley, om er enkele te noemen. Maker Ridley Scott liet zich inspireren door de Bijbel en het Oude Testament, maar geeft zichzelf wel heel wat dichterlijke en artistieke vrijheid in de interpretatie ervan. Het gebruik van CGI leek alvast belangrijker dan geloofwaardigheid of trouw aan de geschiedenisleer. Christian Bale ontpopt zich zo tot een soort superheldversie van Mozes, wiens levenspad we volgen, in zijn ultieme ambitie als bevrijder van het Egyptische slavenvolk. Om die heldenrol te voldragen, moet hij dan wel zijn bloedeigen broer verslaan: Ramses (gespeeld door Joel Edgerton).

Bekijk 'Exodus: Gods and Kings' op dinsdag 28 juni om 20u35 op VTM3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Woensdag: 'State of the Union'

Heruitzending van een Britse tv-serie die in 2019 op BBC liep en daar onlangs een derde seizoen kreeg. De tragikomische reeks bestaat eigenlijk uit tien korte afleveringen van telkens tien minuten, waarin we het traject volgen van een gehuwd koppel in relatietherapie. In elke aflevering treffen ze elkaar vlak voor de sessie in een caféetje rechtover de praktijk, om daar dan al even te overleggen over de te bespreken thema’s bij de relatietherapeut. De gesprekken zijn vaak pijnlijk herkenbaar of leveren op zijn minst interessant materiaal om nadien met de vrienden of partner te becommentariëren. De dialogen en het script zijn geschreven door Nick Hornby, de gelauwerde Engelse auteur van de succesvolle (en verfilmde) romans 'High Fidelity' en 'About A Boy'. Chris O’Dowd, die je misschien ook kent van zijn glansrol in ‘The IT-crowd’, en Rosamund Pike, die je kan kennen van haar rol in Bondfilm 'Die Another Day', schitteren als het bekvechtende en worstelende echtpaar.

Bekijk 'State of the Union' op woensdag 29 juni om 21u55 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Woensdag: 'Fool’s Gold'

Vermakelijke romantische komedie uit 2008, uit de periode dat de fantastische Amerikaanse acteur Matthew McConaughey nog vooral als posterboy getypecast werd. Hij speelt hier Ben Finnigan, die in een huwelijk zit met Tess (gespeeld door Kate Hudson), en die de kost verdient als schattenzoeker. Maar omdat er al enige tijd niets meer gevonden wordt, komt het koppel in financieel zwaar water. Wat voor de nodige relationele spanningen zorgt. Een mager scenario, maar veel wordt goedgemaakt door de chemie tussen McConaughey en Hudson.

Bekijk ‘Fool's Gold’ op woensdag 29 juni om 20u35 op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Donderdag: 'Il Migliori: Marco Pantani'

Een portret van de onnavolgbare Italiaanse coureur Marco Pantani, ons in 2004 op amper 34-jarige leeftijd helaas veel te vroeg ontvallen na een leven vol mentale problemen, doping en drugs. In deze docu wordt voornamelijk ingezoomd op zijn getroebleerde jeugd in het kleine dorpje Cesenatico, waar Pantani tot op vandaag als een volksheld geëerd wordt. Want ondanks zijn niet onbesproken reputatie als wielrenner was hij een graag geziene mens, spontaan en toegankelijk. Eigenlijk een beetje zoals hij koerste: op instinct en steeds met de achterliggende gedachte om het volk te willen entertainen.

Bekijk ‘Il Migliori: Marco Pantani' op donderdag 30 juni om 21u20 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 

Donderdag: Finale van 'De Campus Cup'

Ook dit vierde seizoen van deze quiz onder universiteiten en hoge scholen bracht weer 24 afleveringen lang de juiste mix tussen weetjes, spielerei tijdens blokoefeningen en de vlotte praatjes van presentator Otto-Jan Ham. Vandaag wordt de finale gespeeld en weten we wie de Faculteit Rechten van de Universiteit van Antwerpen opvolgt als “slimste richting van het land”. Yé-yé-yé-yeah!

Bekijk de finale van ‘De Campus Cup' op donderdag 30 juni om 22u05 op Eén, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top