Red Flames willen Belgisch publiek uitwuiven met klinkende zege

Red Flames | De Belgische voetbalvrouwen nemen het op dinsdag 28 juni op tegen Luxemburg. De partij gaat om 20u00 door in het Herman Vandepoortenstadion in Lier. De troepen van coach Ives Serneels azen op een klinkende zege.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Red Flames werkten de afgelopen week twee oefenwedstrijden af ter voorbereiding op het EK in Engeland. Op 10 juli opent België zijn Europees kampioenschap met een wedstrijd tegen IJsland. Tegen Luxemburg hopen de Belgische vrouwen de trouwe fans uit te wuiven met een mooie zege.

Een klinkende zege zou de dames alvast met het nodige vertrouwen richting Engeland sturen. Toch moeten de Red Flames ook op hun hoede zijn, want het laatste treffen met Luxemburg was geen makkelijke pot voetbal. Een jaar geleden werd er met 0-1 gewonnen en Jassina Blom – niet aanwezig in de EK-selectie - was toen de enige doelpuntenmaakster van dienst.

Goede voorbereiding

De voorbereiding op het EK verloopt met vallen en opstaan. De Belgische vrouwen wonnen in Lier, waar 2.500 toeschouwers kwamen opdagen, met 4-1 van Noord-Ierland. Tessa Wullaert (twee doelpunten), Ella Van Kerkhoven en een own-goal van Laura Rafferty zorgden voor de mooie overwinning.

Zondag gaven de Red Flames Oostenrijk partij in Lier en die wedstrijd werd met 0-1 verloren. De Flames hadden problemen met de gezonde agressieve aanpak van de tegenstander. Daarin moeten ze nog de nodige stappen voorwaarts zetten. Het was een goede les.

Bondscoach Ives Serneels zal veel geleerd hebben. "Ik ben nu al een tijdje bondscoach en dat gebrek aan agressiviteit is iets wat ik te dikwijls moet bovenhalen. En ze wéten het. We trachten elke training die intensiteit te integreren. Al kan ik moeilijk vragen dat ze elkaar van het veld gaan schoppen. Op dat gebied heb ik een hele lieve groep, maar die lieftalligheid moet eruit op het veld", zei hij na afloop van de partij tegen Oostenrijk bij Het Nieuwsblad. Tegen Luxemburg willen de Belgen met een vlotte zege naar het EK afzakken. It’s Flametime!

Volg de oefenwedstrijd van België tegen Luxemburg op dinsdag 28 juni om 20 uur op Pickx Live of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top