Dender shopt bij voormalige titelconcurrent Luik; Casagolda komt niet mee naar 1B

Challenger Pro League | Dender EH heeft nog eens van zich laten horen op de transfermarkt. De promovendus stelde vrijdagochtend Nathan Rodes voor als nieuwste aanwinst. Donderdag raakte wel al bekend dat Esteban Casagolda de club verlaat.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rodes is een 24-jarige defensieve middenvelder die dus overkomt van RFC Luik; de club die samen met Dender streed voor de promotie maar in extremis de duimen moest leggen.

Voor Rodes wordt het een eerste avontuur in 1B. De rijzige middenvelder (1m91) debuteerde in 2018-2019 bij Sporting Charleroi in 1A, maar ging een jaartje later aan de slag bij Petingen (Luxemburg). Daar wilde het niet meteen lukken voor Rodes (hij speelde amper 90 minuten, verdeeld over zes wedstrijden). De Brusselaar keerde na een jaartje terug naar België om er zijn kans te wagen bij RFC Luik. Daar groeide hij vorig seizoen uit tot één van de absolute sterkhouders.

Volgens Dender kon Rodes dan ook terecht bij verschillende andere clubs, maar opteerde hij toch voor een driejarig contract bij de kampioen van eerste nationale.

Geen Casagolda

Rodes zal bij Dender niet mee opgevangen worden door Esteban Casagolda. De spits besliste om zijn aflopende contract bij Dender dan toch niet te verlengen en afscheid te nemen van zijn ploegmaats. De 35-jarige spits keert zo niet terug naar de reeks waarin hij enkele jaren geleden toch wel wat goals scoorde. Casagolda staat zelfs nog steeds op een zevende plaats in de 'all-time topschutterslijst van 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top