Deze 5 liedjes werden terug populair dankzij hun rol in een serie

Films | Wat zouden een film of serie zijn zonder een goede soundtrack? Juist: niets. Daarom putten veel regisseurs inspiratie uit hitlijsten van jaren geleden, om hun visie compleet te maken. Deze nummers werden terug populair nadat ze een belangrijke rol speelden in een serie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Stand By Me' - Ben E. King

Er is vast niemand die dit nummer niet kent, maar toch verdient het een plek op deze lijst. Toen Ben E. King de track uitbracht in 1961 steeg hij naar een mooie nummer vier op de hitlijst. Na een tijdje werd 'Stand By Me' vervangen door nieuwe hits en verdween het dus even uit de ranglijst. Tot in 1986 de gelijknamige film werd uitgebracht, gebaseerd op Stephen Kings verhaal 'My Body'. Het nummer maakte natuurlijk deel uit van de soundtrack en baande zich zo na vijftien jaar weer een weg naar die Billboard 100 chart. Ondertussen is het iconische lied al door meer dan vierhonderd artiesten gecoverd, waaronder John Lennon, Tracy Chapman, en Florence and the Machine. 

'Don’t Stop Believin'’ - Journey

Dit nummer werd niet door een, maar door twee series opnieuw op de kaart gezet! Laten we beginnen bij het begin: de Amerikaanse rockband bracht het iconische en motiverende nummer 'Don't Stop Believin'' uit in 1981 en sindsdien is er geen enkele karaokebar die het niet op de lijst heeft staan. De top 10 wereldhit is zo bekend dat hij jaren later nog steeds deel uitmaakt van menig soundtrack. Eerst en vooral was er de nieuwe golf van populariteit toen het nummer werd gebruikt in de controversiële seizoensfinale van HBO's 'The Sopranos'. Het aantal downloads van het nummer piekte zo hard na die aflevering, dat Journey op het idee kwam een nieuwe leadzanger te zoeken. Steve Augeri verliet de band namelijk een jaar eerder omwille van stemproblemen. Twee jaar na 'The Sopranos' werd 'Don't Stop Believin'' nog eens gebruikt in een serie: 'Glee'. Het nummer wordt hier herhaardelijk gezongen door het middelbare schoolkoor gedurende de zes seizoenen. 

'Baby Blue' - Badfinger

"Baby Blue" was de laatste Top 20 single van de Welshe groep Badfinger. Het werd in 1972 als single uitgebracht in de VS. De single verdween decennialang naar de achtergrond, tot hij de horen was in de allerlaatste aflevering van 'Breaking Bad' in 2013. Alleen al op de avond van de uitzending werd het nummer maar liefst 5000 keer gekocht. Achteraf stond 'Baby Blue' nog drie maanden in de Billboard Digital Songs chart. Het nummer kwam ook voor het eerst in de hitlijsten in Engeland.

'Something in the Way' - Nirvana

Je kan niet zeggen dat Nirvana's 'Something in the Way' ooit niet populair is geweest, dat zou raar zijn voor een nummer dat op een album met een diamanten label staat. Maar de track werd nooit als single uitgebracht en verdween eerlijk gezegd een beetje op de achtergrond omwille van zijn laatste plaats op het LP 'Nevermind' uit 1991. Het nummer werd eerder dit jaar echter in de spotlight gezet tijdens de kaskraker 'The Batman' met Robert Pattinson en Zoë Kravitz. Het werd hét nummer van de succesvolle film en belandde zo opnieuw in de Hot 100 in maart, met een piek op nummer 46. 

'Running Up That Hill'- Kate Bush

We kunnen deze lijst natuurlijk niet afmaken zonder dé hit van het moment: 'Running Up That Hill' van Kate Bush. In 1985 bracht Bush haar vijfde album uit: 'Hounds of Love'. 'Running Up That Hill' werd als eerste single daarvan de wereld ingestuurd en werd al snel haar hoogst genoteerde hit sinds 'Wuthering Heights' uit 1978. De track piekte op nummer 13 in de VS op de Billboard Dance Club chart. Zoveel jaren later maakt het nummer een comeback in de Hot 100 omwille van de Netflixserie 'Stranger Things'. In het gloednieuwe vierde seizoen wordt het nummer namelijk herhaaldelijk gebruikt omdat het het lievelingslied is van een van de hoofdpersonages: Max. De song redt haar zelfs uit de klauwen van slechterik Vecna. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top