Italiaanse pers prijst Romelu Lukaku's "terugkeer naar de top”

Serie A |

Romelu Lukaku is klaar om terug te keren naar Inter Milaan, slechts een jaar na zijn vertrek uit het Giuseppe Meazza Stadion. Het nieuws is met enthousiasme begroet door de Italiaanse pers, die de heldendaden van de Rode Duivel in de Serie A nog niet is vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niemand is een profeet in zijn eigen land. Behalve misschien Romelu Lukaku als het gaat om zijn geadopteerde thuisland Italië. De Rode Duivel, hij spreekt perfect Italiaans en is zelfs een polyglot omdat hij ook nog vele andere talen beheerst, heeft niets dan dierbare herinneringen achtergelaten toen hij de clubkleuren van Inter Milan verdedigde tussen 2019 en 2021. En het was duidelijk niet om zijn verbale talenten dat de Belgische spits er opviel, hoewel zijn sympathieke persoonlijkheid en directheid misschien hebben geholpen, maar meer om zijn leidersrol, aanvallende capaciteiten en efficiëntie voor het doel. Als de 29-jarige centrumspits dus op het punt staat om terug te keren naar de competitie die hem het beste lijkt te liggen, dan juicht de hele Italiaanse pers die beslissing van de verloren zoon toe.

Een terugkeer naar ‘thuis’

Het is Romelu Lukaku opnieuw niet gelukt om zijn stempel te drukken op de club van zijn dromen, ook omdat hij nooit paste in de plannen van Thomas Tuchel bij Chelsea. Maar dat geeft niet! De Rode Duivel zint op wraak en wil iedereen bewijzen dat zijn Londense intermezzo al een slechte herinnering is. "Het verleden doet er niet meer toe. Het Engelse verraad van augustus 2021 ook niet. Het moment dat hij midden in de storm vluchtte en verleid werd door de Londense glitter en de Britse ponden. Vandaag is het enige wat voor Inter en zijn fans telt de sensatie van de terugkeer. Wat hij boven alles wilde. Lukaku is gewend om het verdedigers moeilijk te maken, maar deze keer heeft hij bergen verzet om zijn terugkeer mogelijk te maken. Hij boog het lot en de wetten van de markt om", begint de Gazzetta dello Sport met de kop "Inter, ik heb je gemist" met Big Rom uiteraard op de cover.

Volgens de geruchten offert Romelu Lukaku een kwart van zijn salaris op, ook omdat hij een paar maanden voor het WK 2022 in Qatar zichzelf weer wil lanceren. En vooral om te spelen. "De koning van Milaan is terug", glunderde Corriere della Serra. "Inter zorgt voor een meesterwerk. Na hem afgelopen zomer voor 115 miljoen te hebben verkocht, brengt de club Lukaku terug naar huis. De spits is meer dan een speler, hij is een symbool. De man is in staat om de Scudetto terug in de vitrines van de Nerazzurri te zetten. En dankzij hem behoort Inter tot de favorieten. Het samenspelen met Lautaro is al uitgeprobeerd. De drietand met Dybala belooft er ook voor de Champions League een met behoorlijk wat vuurkracht te worden."

Sommige media hebben echter ook kritiek op hem geuit. Op de voorpagina van Corriere dello Sport beweerde bijvoorbeeld de bekende zaakwaarnemer Giovanni Branchini dat "Inter Lukaku niet nodig heeft", en drong hij erop aan dat de keuze op de jeugd zou moeten vallen. Over het algemeen vindt iedereen echter dat de keuze van de twee partijen om opnieuw samen te gaan werken, een goede is. Wat de overgebleven sceptici betreft, die zal Romelu Lukaku laten zien dat hij nog steeds een van de beste spitsen ter wereld is.

Volg het nieuwe seizoen van de Serie A op Eleven Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top