BRIFF gaat donderdag van start met Fanny Ardant als eregast

Films | Donderdag 23 juni wordt de vijfde editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) op gang getrapt. Negen dagen lang kan je op symbolische plaatsen in de hoofdstad kijken naar films op bijzondere locaties.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit jaar gaat het festival op donderdagavond van start in UGC De Brouckère met een uitzending van de film ‘Coupez!’ van de reeds bekroonde regisseur Michel Hazanavicius. Deze gruwelijke komedie met de Franse acteurs Bérénice Béjo en Romain Duris vertelt het verhaal van een crew die werkt aan een lowbudgetzombiefilm. ‘Coupez!’ ging in première op het 75e filmfestival van Cannes. 

Programma over de hele stad

Actrice Fanny Ardant is dit jaar de eregast op BRIFF. De actrice maakt een comeback met haar rol in ‘Young Lovers’ van  Carine Tardieu. Op 28 en 29 juni geeft ze twee interviews voor een publiek in Cinematek en Bozar. Fans zullen er ongetwijfeld aan haar lippen hangen om meer te weten te komen over haar leven in de filmsector.

Tijdens de vijfde editie worden prijzen verdeeld in drie verschillende categorieën. Er wordt een internationale prijs uitgereikt, een nationale prijs en de ‘Director’s Week’. Die laatste prijs gaat naar een opkomende regisseur of naar Europese werken. In totaal maken 24 films uit verschillende landen als België, Frankrijk, Indonesië, Duitsland, Zweden, Spanje, IJsland en zelfs Chili kans op een prijs

Van 29 juni tot 1 juli worden er buitensessies georganiseerd en kan je ’s avonds genieten van mooie films op de Kunstberg. Liefhebbers kunnen er kijken naar klassiekers als  'Man Bites Dog', 'Bohemian Rhapsody' en ‘E.T’.

'Three Thousand Years of Longing’ als afsluiter

Het BRIFF, dat in zijn programma ook focust op films uit de Franse en Italiaanse cinema, sluit af met de film 'Three Thousand Years of Longing’. De nieuwe productie van George Miller werd gelanceerd in Cannes en heeft Tilda Swinton en Idris Elba als hoofdrolspelers. Met een mooie combinatie van romantiek, drama en fantasie volgt de film het verhaal van Alithea Minnie, een strenge Britse die tijdens een reis naar Istanboel in contact komt met een magiër. Die biedt haar zoals, de legende het zegt, aan om drie wensen te laten uitkomen. Maar Alithea kiest er niet voor om haar wildste dromen uit te voeren, maar polst bij de magiër Djinn naar de wensen die hij in het verleden reeds vervulde. 

Het volledige programma van BRIFF kan je hier vinden

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top