Remco Evenepoel heeft "veel geleerd" uit de Ronde van Zwitserland

Wielersport | Na eindwinst in de Ronde van Noorwegen, mikte Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland opnieuw op een podiumplaats. De 22-jarige wielrenner botste echter op zijn limieten in de Zwitserse bergen waardoor hij zijn ambities naar beneden moest bijstellen. Gelukkig won hij op de allerlaatste dag toch nog een tijdrit waardoor de pijn enigszins werd verzacht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met een kamerbrede glimlach en zichtbaar vermoeide tronie stond Remco Evenepoel afgelopen zondag op het podium in Zwitserland. Hij had net de slottijdrit in Vaduz gewonnen ten koste van de Zwitserse stoomlocomotief Stefan Küng en eindwinnaar Geraint Thomas en op die manier zijn eerste WorldTour-tijdritoverwinning geboekt. De overige ritten uit de Ronde van Zwitserland wil Evenepoel vast zo snel mogelijk vergeten, want daarin zakte hij door het ijs.

Evenepoel begon nochtans veelbelovend aan de Ronde van Zwitserland. Hij toonde zich gretig tijdens de allereerste etappes en hield zich de dagen erna daarna slim gedeisd om energie te sparen voor de aankomende bergritten. Die ritten bleken te zwaar te zijn voor de 22-jarige wielrenner van Quick Step - Alpha Vinyl die overigens ook gebukt ging onder de intense hitte. Evenepoel verloor tijdens de vijfde etappe twee minuten op de toenmalige leider Alexander Vlasov en moest zich daarna bij elkaar trachten te rapen om enigszins in het kielzog van de top 10 te blijven. Hij herpakte zich gelukkig en haalde tijdens de 25,6-kilometer lange slottijdrit alles uit de kast. Dat leverde hem de welverdiende ritwinst op en een elfde plaats in het eindklassement.

Fouten gemaakt

Nadat het stof was gaan liggen sprak Evenepoel de meegereisde pers toe. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt. “Ik heb enkele lessen geleerd, zoals kiezen voor de juiste helm in deze hitte, zo fris mogelijk aan een Ronde beginnen en ijszakken meenemen als het kan”, klonk het. “Deze ervaring neem ik mee naar de rest van mijn carrière, te beginnen met de Vuelta die ik dit seizoen nog ga rijden”, aldus Evenepoel. Maar voordat Evenepoel naar Spanje afreist, zal hij donderdag aan de start verschijnen van de Belgisch kampioenschap tijdrijden. Die hoopt hij voor het eerst in zijn carrière te winnen.

Geraint Thomas en Thibaut Pinot zijn terug

Voor heel wat andere renners was de Ronde van Zwitserland de ideale voorbereiding op de Tour de France. Neem Geraint Thomas bijvoorbeeld, de Welshe wielrenner werd eindwinnaar en verkeert enkele weken voor de start van de Tour duidelijk in topvorm. De Fransman Thibaut Pinot zette zichzelf ook op de kaart. Hij won de zevende en loodzware etappe na een ontsnapping op 150 kilometer van de finish. De Fransman sukkelde tot voor kort nog met enkele fysieke kwaaltjes, maar die lijken definitief verleden tijd te zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top