Pickx @ the Festivals: girl in red, de jonge Noorse lo-fi koningin

Rock Werchter | Van 30 juni tot 3 juli is Rock Werchter weer in volle gang. Tussen de grote namen op de affiche, zoals Red Hot Chili Peppers en Metallica, staan ook enkele nieuwe artiesten, zoals girl in red, een jonge Noorse zangeres die een symbool is geworden van lgbtqia+-gemeenschap. Proximus Pickx stelt haar aan je voor. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De naam Marie Ulven Ringheim doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Je kent de 23-jarige Noor waarschijnlijk beter onder haar artiestennaam: Girl in Red. Marie leerde zichzelf piano, gitaar en muziekproductie aan en begon in 2017 met haar eigen muziek te maken, op te nemen en te produceren in haar slaapkamer. Eens ze het nummer 'I Wanna Be Your Girlfriend' uitbracht onder de naam girl in red ging het plots snel voor de Noorse jonge vrouw. De hit werd zelfs opgenomen in de New York Times-lijst met beste nummers van 2018.Het eerste studioalbum van girl in red, 'If I Could Make It Go Quiet', bevestigde haar talent in 2021. De artieste was duidelijk volwassener geworden en dat hoor je aan de nummers die op de plaat staan. Het album kreeg dan ook lovende kritieken en bereikte nummer twee in Noorwegen en nummer zeven in het Verenigd Koninkrijk. Op 'If I Could Make It Go Quiet' hoor je onder andere 'Midnight Love', 'Rue' en 'Serotonin'. The Guardian zei over het album: "Marie Ulvens debuutalbum is een kalme en zelfverzekerde verklaring van haar talent, die ver buiten haar fanbase zou moeten weerklinken."

Queer icoon

Girl in red is sinds het begin van haar carrière al heel open over haar homoseksualiteit en werd dus al snel een icoon voor de lgbtqia+-gemeenschap. Ze werd ook een hit op TikTok, waar gebruikers nu vaak de vraag "Luister je naar Girl in Red?" stellen, om uit te zoeken of iemand deel uitmaakt van de queer gemeenschap. De ontroerende video voor haar lied 'Two Queens in a King Bed', uitgebracht in de zomer van 2020, gaf haar populariteit nog maar eens een boost. Onlangs bracht ze ook een video uit voor haar nummer 'hornylovesickmess', geregisseerd door 'Euphoria'-ster Hunter Schafer, die Jules Vaughn speelt in de hitserie.   Girl in red speelt op Rock Werchter op vrijdag 1 juli om 18 uur op het podium van Klub C. 

Beleef Rock Werchter live en op de eerste rij dankzij Proximus Pickx! Bekijk de livestream op pickx.be van 30 juni tot 3 juli, op de app of op Pickx Live (kanaal 11).


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top