Wat hebben Chris Van Tongelen en Bie Baert met elkaar gemeen?

Films | In de tiende aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ zijn niemand minder dan zanger en acteur Chris Van Tongelen en kunstdealer Bie Baert te gast op de bank bij Saartje. Op het eerste gezicht hebben deze twee televisiepersoonlijkheden weinig met elkaar gemeen, maar dat blijkt toch niet te kloppen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De meeste Vlamingen kennen acteur en zanger Chris Van Tongelen uit de hitserie ‘Familie’ waar hij het personage Bart Van Den Bossche speelt. De man is ook lid van de Vlaamse muziekgroep De Romeo’s waarin hij samen met vrienden Gunter Levi en Davy Gilles Nederlandstalige muzieknummers zingt die iedereen aan het dansen kunnen krijgen. Van Tongelen houdt zich bezig met zingen, acteren, maar is ook actief in de gemeente waarin hij woont en dat is Putte. Daar hielp hij tijdens de coronacrisis met het opzetten van het lokale vaccinatiecentrum en zorgde hij samen met vrijwilligers ervoor dat zoveel mogelijk mensen gevaccineerd werden.

Van Tongelen verklapte aan Saartje Vandendriessche dat hij momenteel aan een geheim muzikaal project werkt waarover later meer nieuws volgt. In tegenstelling tot Van Tongelen kennen we kunstdealer Bie Baert niet van acteer- of zangprestaties. Baert is sinds 2016 echter niet meer van de Vlaamse televisie weg te slaan en dat komt door haar bijdrage aan ‘Stukken van Mensen’: een televisieprogramma waarin ze als kunsthandelaar unieke vondsten probeert op te kopen. Baert staat bekend als een kleurrijke en stijlvolle figuur met een hart voor mooie objecten. Vlaanderen sloot haar gaandeweg in de armen als één van de experten op het gebied van antiek en moderne kunstschatten.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze twee televisiepersoonlijkheden weinig met elkaar gemeen hebben, maar nadat Van Tongelen en Baert de thema’s ‘On The Road’, ‘Heruitvinden’ en ‘Zuurstof’ voorgeschoteld kregen, bleek dat toch niet te kloppen.

Graag en veel op de baan

We komen te weten dat zowel Chris Van Tongelen als Bie Baert een job hebben waardoor ze vaak op de baan zijn en gelukkig doen ze dat ook met plezier. Van Tongelen toert heel Vlaanderen rond met De Romeo’s en gaat naar eigen zeggen zeer graag naar het buitenland. Baert legt ook heel wat kilometers af om potentiële klanten en kopers te bezoeken. Die wonen in zowel het binnen als het buitenland. Tijdens de coronacrisis vielen beide persoonlijkheden terug op digitale hulpmiddelen, maar nu zijn ze toch vooral heel blij dat ze opnieuw onderweg kunnen zijn.

Zowel Chris Van Tongelen als Bie Baert hebben heel wat te vertellen op de bank van Saartje. Zo leren we dat Van Tongelen een wijngaard heeft aangelegd met zijn buren en dat Baert ooit een lederen jas heeft gekocht van Paul Jambers die ze eigenlijk van de hand wil doen. “Er is een periode geweest waarin elke dealer in de ‘Stukken van Mensen’ de stukken van een BV wouden kopen. Toen de jas van Jambers werd gepresenteerd, heb ik mijn slag geslagen”, klonk het. Saartje Vandendriesche, ook een bekende televisiepersoonlijkheid in Vlaanderen, vertelde dat ze ooit werd gevraagd voor het programma, maar ze had geen idee wat ze daarin kon verkopen.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 23 juni op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top