Valve sleutelt aan M4A1-S en Ancient in nieuwe update

CS:GO | Voor het eerst sinds 2021 heeft Valve een update uitgebracht die de balans van CS:GO wijzigt. Het aantal kogels in één magazijn van de M4A1-S werd teruggebracht van 25 naar 20 kogels. Ook de lay-out van Ancient is veranderd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is al een tijdje geleden dat de balans van CS:GO werd opgeschud door een update. De laatste wijziging dateert al van september vorig jaar, wanneer de M4A1-S een serieuze buff kreeg van Valve, en zo met voorsprong het krachtigste wapen aan de CT-kant werd. Het wapen werd zelfs zo goed geacht dat de T’s er vaak hun AK-47 voor omruilden, traditioneel het sterkste wapen in Counter-Strike.

Met deze lichte nerf probeert Valve de balans tussen de wapens te herstellen. Het magazijn van de silenced AR bevat nu 20 kogels in plaats van 25, en het aantal reservekogels stijgt van 75 naar 80. Het is maar de vraag of dat genoeg is, want aan de hoge damage werd niet gesleuteld.

Heel wat professionele spelers zullen positief op het nieuws reageren, want de algemene opinie was dat de M4 een nerf verdiende. Zo noemde NAVI-speler en Majorwinnaar Valerii “b1t” Vakhovskyi het wapen deze week nog een “cheat weapon” tijdens één van zijn streams. "Met deze M4A1-S kan je serieus stompen op lange afstand. Het heeft ook een silencer, weinig recoil, en kost $2900. Ik weet niet wanneer [de ontwikkelaars] dat zullen fixen, maar ze moeten het vroeg of laat doen."

De statistieken geven de Oekraïner gelijk. Sinds de laatste update eindigden zo goed als alle maps in het voordeel van de CT-kant. De gemiddelde win rate van CT’s op Dust2 steeg bijvoorbeeld van 47,8% naar 53,5% sinds 2020. Ook die van Inferno steeg met 2% sinds de update in september. Tijdens de PGL Major in Antwerpen was de M4A1-s met 27,67% het op een na meest gebruikte wapen.

Naast de M4A1-S werd er ook aan de map Ancient gesleuteld. Valve richtte zich vooral op de layout van de twee sites en “cave”. Verder is de explosieradius van de bom op Inferno nu iets groter, en werden er nog een aantal bugs gerepareerd. Om de patch in actie te zien, moeten we nog even wachten, want de BLAST Spring Finals wordt nog met de vorige update gespeeld. We zullen de nerf dus voor het eerst kunnen beoordelen tijdens IEM Cologne in juli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top