Netflix onthult langverwachte 'One Piece'-verfilming

Series | 'One Piece', één van 's werelds populairste manga's, krijgt een live-action verfilming. Netflix lichtte onlangs een tipje van de sluier door het enorme decor te teasen dat recht zal doen aan Eiichiro Oda's werk. Dit is alles wat we tot dusver weten over de serie, die momenteel in de steigers staat.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'One Piece' volgt de avonturen van Monkey D. Luffy, een jongen wiens lichaam kan uitrekken als rubber nadat hij per ongeluk een duivelsfruit heeft gegeten. Met zijn piratenbemanning, de Straw Hat Pirates, verkent Luffy de Grand Line, een zee die haaks loopt op de Red Line, op zoek naar de overleden piratenkoning Gol D. Roger en de ultieme schat bekend als 'One Piece' om de volgende Piratenkoning te worden. De wereld van One Piece bestaat voornamelijk uit oceanen, met stroken land die de wereld in vieren delen. 

'One Piece' is een ultrapopulaire manga gecreëerd door Eiichiro Oda in 1997. Sindsdien zijn er 102 delen verschenen. Het is de best verkochte manga ter wereld. Er bestaat ook een tekenfilmserie, die even succesvol is geweest. Met een live-action verfilming stort nu ook Netflix zich op de mangaserie. De opnames zijn momenteel aan de gang. Coshowrunners Matt Owens en Steven Maeda en hoofdrolspeler Iñaki Godoy lieten de fans in een filmpje een glimp van de enorme filmsets zien. 

Een enorme bouwwerf

Het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen, die een bewerking lijken te zijn van de gehele East Blue-saga, die 53 afleveringen van de anime beslaat, of de eerste elf volumes van de manga. Als Netflix recht doet aan het oorspronkelijke werk, kunnen we verwachten dat de serie nog vele seizoenen zal lopen, aangezien het verhaal momenteel negen saga's overspant. 

Wat de cast betreft, zijn dit de strohoedpiraten: Iñaki Godoy (Luffy), Mackenyu (Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero Gibson (Usopp) en Taz Skylar (Sanji). Ook te zien zijn Steven Ward (Dracule Mihawk), Alexander Maniatis (Klahadore), Craig Fairbrass (Chief Zeff), Langley Kirkwood (Morgan), Celeste Loots (Kaya) en Cgioma Umeala (Nojiko). 

Voorlopig is er nog geen releasedatum meegedeeld, maar gezien de omvang van Oda's wereld en de tijd die aan het scheppen van de decors besteed wordt, zal het nog een poosje duren eer de serie op Netflix verschijnt. De opnames voor seizoen 1 zullen naar verwachting in juli van dit jaar afgerond zijn. Afhankelijk van hoe lang de postproductie duurt, is de serie mogelijk pas in de zomer van 2023 beschikbaar op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top