Kan de slottijdrit de Ronde van Zwitserland nog doen kantelen?

Wielersport | Na zeven slopende dagen breekt de achtste en laatste etappe van de Ronde van Zwitserland aan: een tijdrit van 25 kilometer rond Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Ronde van Zwitserland is toe aan zijn epiloog. Gisteren was de laatste bergetappe en de slotklim naar Malbun de laatste kans voor de klimmers die op het algemeen klassement mikken om het verschil te maken voor de tijdrit van deze 85ste editie. Na zeven veeleisende etappes en vele hoogtemeters zullen de tijdritspecialisten zich eindelijk kunnen uitleven.

Eindelijk, want de organisatoren besloten om dit jaar slechts één tijdrit in te lassen in een rittenkoers die er traditioneel twee telt. Dit zal de specialisten nog meer motiveren om uit te pakken op deze laatste dag. Het 25,6 kilometer lange, vrij vlakke en niet erg bochtige parcours zal daarbij in hun kaarten spelen.

Na de terugtrekking van Kasper Asgreen, Rohan Dennis en Stefan Bissegger zijn er niet veel pure specialisten meer over en zal de strijd om de zege waarschijnlijk gaan tussen Remco Evenepoel en Stefan Küng. Het valt nog te bezien wie de meeste energie in zijn tank heeft en wie is leeggereden voor deze slotrit. Het kan in ieder geval nog spannend worden, want de tijdrit kan het algemeen klassement nog in een totaal andere plooi leggen.

Het schema van de rechtstreekse uitzending van de Tour de Suisse op Pickx+ Sports 1:

  • Etappe 8 (19 juni): 14u15 – 17u00
Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 12 t.e.m. 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Naast de live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels en Frank Hoste, krijg je ook elke avond omstreeks 20u10 de hoogtepunten voorgeschoteld in het magazine ‘Musette’ op Pickx+.

Kan je niet live kijken? Geen probleem: de uitzending wordt herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de start van de volgende etappe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top