Nieuw in de bioscoop vanaf vandaag: Elvis

Films | Elke week staat Proximus Pickx paraat met de nieuwe films die je kan bekijken in de bioscoop. Vandaag is de vangst klein, maar daarom niet minder waardevol. Je kan namelijk neerploffen voor het witte doek om naar 'Elvis' te gaan kijken. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er is bijna niemand op deze wereld die hem niet kent: Elvis Presley. De Amerikaanse zanger die ook bekend stond als de 'King of Rock and Roll', wordt beschouwd als één van de belangrijkste culturele iconen van de 20ste eeuw. Zijn liedjes, stem én moves maakten veel indruk. Elvis zorgde altijd voor sfeer en werd omwille van zijn sensuele danspasjes en sterke mening over rassengelijkheid even succesvol als controversieel

45 jaar na zijn overlijden (in 1977) werd het tijd om nog eens een eerbetoon aan de 'King of Rock and Roll' te brengen. Niet in de vorm van een documentaire, zoals er al een paar gemaakt zijn, maar in een biopic. 'Elvis' is een biografisch muzikaal drama, geregisseerd door Baz Luhrmann en met Austin Butler in de titelrol. 

Complexe dynamiek

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van de gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar durende complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als superster. En dat allemaal tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Butler wordt overal geprezen voor zijn prestatie als Elvis en verklaart in een interview ook waarom het zo goed matchte tussen hem en zijn personage. "Als je aan Elvis denkt, voelt hij bijna als een God-achtig figuur. En ik voelde me in het begin wat onzeker om met zo'n persoonlijkheid aan de slag te gaan", zei Butler. Maar eens hij ontdekte dat de zanger, net als Butler zelf, ook zijn moeder verloor op zijn 23ste, kon hij zich echt gaan identificeren met zijn rol. "Toen ik hoorde over het verlies van zijn moeder raakte dat me enorm. Het was precies een teken van het universum en dat maakte de rol voor mij plots heel persoonlijk." 

Bekijk 'Elvis' vanaf vandaag in de bioscoop. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top