De eindstrijd kan beginnen in de Ronde van Zwitserland

Wielersport |

Na heuvelachtige etappes komen de renners van de Ronde van Zwitserland 2022 aan in de bergen voor wat de koninginnenetappe van deze editie moet worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zonder de eerste dagen van de Ronde van Zwitserland te onderschatten, komen we nu tot de dagen waarin de beslissingen gaan vallen over het algemeen klassement en de eindoverwinning. Drie belangrijke etappes staan het peloton te wachten, te beginnen op vrijdag met 177,5 kilometer tussen Locarno en Moosalp. En we krijgen helemaal geen rit meer met een heuvelachtig profiel of dat van een klassieker, maar een echte bergetappe.

Twee moeilijkheden

De eerste serieuze klim van de dag hebben de renners na 93 kilometer achter de rug als ze de top van de Nufenen bereiken, na 21,6 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5 % voor wat de hoogste bergpas van Zwitserland is. Met zijn 2478 m hoogte is de Nufenenpas het dak van de Ronde van Zwitserland 2022. Maar voordat ze aan de klim van de Nufenen beginnen, krijgen de renners al een stevig stuk vals plat voor de kiezen dat hun lichaam al flink op de proef zal stellen.

Dan, na een afdaling en een stuk in het dal, staat de tweede klim van een berg buiten categorie van deze etappe op het programma: de Moosalp. Deze Alpenpas biedt 18 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8 %, voor een eerste echte confrontatie in de bergen tussen de voornaamste kandidaten op de eindoverwinning in deze Ronde van Zwitserland. Vrijdagavond zullen we met andere woorden al een duidelijker zicht hebben op het ongetwijfeld flink ingekort lijstje met de topfavorieten.

Het schema voor de rechtstreekse uitzending van de Ronde van Zwitserland op Pickx+ Sports 1:

  • Rit 6 (17 juni): 14u10 – 17u00
  • Rit 7 (18 juni): 13u25 – 17u00
  • Rit 8 (19 juni): 14u15 – 17u00

Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 12 t.e.m. 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Naast de live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels en Frank Hoste, krijg je ook elke avond omstreeks 20u10 de hoogtepunten voorgeschoteld in het magazine ‘Musette’ op Pickx+.

Voor zij die niet live kunnen kijken, wordt de uitzending herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de start van de volgende etappe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top