'Fresh Screens': 'Obi-Wan Kenobi' overbrugt de kloof tussen de twee 'Star Wars' trilogieën

Films |

Elke week brengt ‘Fresh Screens’ op Pickx+ je helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de filmwereld. In de nieuwe aflevering wordt er onder andere ingezoomd op een van de meest geanticipeerde series van het moment: 'Obi-Wan Kenobi'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Net als bij Marvel, ontwikkelt de 'Star Wars'-saga spin-off series op het Disney+-platform. In de lijst van aangekondigde series was 'Obi-Wan Kenobi' een van de meest geanticipeerde in 2022. De reeks biedt je de kans om de beroemde Jedi-meester eens van een andere kant te zien. Het verhaal speelt zich tien jaar na 'Star Wars: Revenge of the Sith (Episode III)' af.

In de spin-off zien we Anakin Skywalkers vroegere mentor geïsoleerd op de planeet Tatooine. In de woestijn brengt hij enkele jaren door onder een valse identiteit, terwijl hij de jonge Luke Skywalker van een afstand in de gaten houdt. In 'Star Wars: A New Hope (Episode IV)' ontmoet de jongen Obi-Wan, maar eigenlijk weten we niet wat er nog allemaal in dat decennium gebeurd is. Had de Jedi-meester nog een andere missie naast het zorgen voor Darth Vaders nakomelingen?

Het goede nieuws is dat het eindelijk tijd is voor een confrontatie tussen de twee vijanden. En nog beter nieuws: de originele acteurs hernemen hun rollen. Ewan McGregor kruipt na meer dan twintig jaar terug in de huid van Obi-Wan en Hayden Christensen maakt zijn terugkeer als Darth Vader. Er maken ook een aantal nieuwe personages hun opwachtingen, zoals de woeste Inquisitors, die op Jedi jagen.

Een link tussen de originele trilogie en de prequels

'Obi-Wan Kenobi' werkt echt als scharniermoment tussen de twee trilogieën. Het verhaal speelt zich af tien jaar na 'Star Wars: Revenge of the Sith (Episode III)' en laat zien hoe het personage van Obi-Wan Kenobi evolueert naar degene die hij wordt in 'Star Wars: A New Hope (Episode IV)', gespeeld door Alec Guinness. Het is de link tussen de prequels en de oorspronkelijke trilogie die ervoor zorgde dat fans reikhalzend uitkeken naar de release van de spin-off. Terwijl iedereen dacht dat Obi-Wan 19 jaar op Tatooine was gebleven, leren we hier bijvoorbeeld dat hij Prinses Leia herhaaldelijk uit de klauwen van zijn vroegere leerling, Darth Vader, heeft gered.  

Disney heeft Deborah Chow aangesteld om de serie te regisseren, een getalenteerde regisseur en schrijver die al afleveringen regisseerde van succesvolle series als 'Mr. Robot', 'The Master of the High Castle', 'American Gods', 'Better Call Saul' en 'The Mandalorian'.  De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen. De eerste vier afleveringen zijn al beschikbaar, en elke week wordt er een nieuwe aan het streamingplatform toegevoegd.  

Ontdek 'Obi-Wan Kenobi' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk op donderdag 16 juni om 19u naar 'Fresh Screens', exclusief op de tv-zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de TV-optie 'Pickx All Stars' van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top