De 5 grootste hits van Macklemore

Muziek | We vieren feest vandaag, want niemand minder dan Macklemore is jarig! De Amerikaanse rapper mag 39 kaarsjes uitblazen en ter ere van zijn verjaardag duikt Proximus Pickx in zijn repertoire, op zoek naar zijn vijf grootste hits. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

5. Glorious

Het nummer dat de top vijf opent kwam uit als eerste single van Macklemores tweede studioalbum 'Gemini'. Die plaat uit 2017 bevatte ook nog de singles 'Marmalade' en 'Good Old Days', die deze lijst net niet gehaald hebben. Op 'Glorious' is zangeres Skylar Grey te horen. Zij schreef mee aan het nummer samen met Macklemore en zijn vaste medewerkers Budo, Tyler Andrews en Tyler Dopps. De track werd door critici beschreven als een vrolijk nummer waarin de rapper even terugblikt op alles wat hij al bereikt heeft in zijn leven en carrière. De bijhorende videoclip was al een hit op zich, want daarin trekt hij met zijn grootmoeder door Californië voor haar 100ste verjaardag. Nog een leuk detail: fans van 'Doctor Who' zullen 'Glorious' vast herkennen uit de trailer voor het elfde seizoen. 


4. Dance Off

Dit nummer maakte Macklemore samen met Ryan Lewis, met wie hij een hiphopduo vormt. De twee werkten voor 'Dance Off' samen met Britse acteur en muzikant Idris Elba en Amerikaanse artiest Anderson .Paak. Het was de tweede single van hun tweede album samen, getiteld 'This Unruly Mess I've Made', uit 2016. Het nummer kreeg positieve kritieken van muziekrecensenten. Volgens hen was 'Dance Off' een knipoog naar de pijlers van de hiphopcultuur: rappen, dj-en, taggen, breakdancen en pianogroove.


3. Same Love

Ook 'Same Love' is een nummer dat door Macklemore en muziekpartner Ryan Lewis is gemaakt. De track is afkomstig van het debuutalbum 'The Heist' van Macklemore en Ryan Lewis, dat in 2012 werd uitgebracht. Het gaat over de rechten van mensen uit de lgbtqia+-gemeenschap en werd speciaal geschreven voor het Washington Referendum 74, een wet die werd aangenomen om het homohuwelijk in de staat Washington te legaliseren. Bij de release bereikte het nummer elf op de Billboard Hot 100 in de VS. Het werd ook genomineerd voor Song van het Jaar op de 56e jaarlijkse Grammy Awards.

Macklemore zei dat hij het nummer deels schreef uit frustratie over het homofobe sentiment dat vaak de bovenhand neemt in het hiphopgenre. Het nummer werd bij de release door critici geprezen om zijn boodschap en het feit dat het liet zien dat muziek echt kan bijdragen aan sociale verandering.


2. Can't Hold Us

Opnieuw een nummer met Ryan Lewis en vast een dat iedereen kent. De track die de tweede plaats op deze lijst bekleedt, komt ook uit het album 'The Heist'. 'Can't Hold Us' werd een monsterhit en bereikte nummer één op de Billboard 200 en was de tweede nummer één van het duo in de VS. Het werd zeer goed ontvangen door de critici bij de release en de videoclip werd genomineerd voor Beste Videoclip bij de 56e jaarlijkse Grammy Awards in 2014. Het nummer werd ook geprezen als The Most-Streamed Song of 2013 door Spotify.


1. Thrift Shop

De nummer één op deze lijst komt vast niet als een verrassing. Het is natuurlijk 'Thrift Shop' uit 2012, ook afkomstig van 'The Heist' samen met Ryan Lewis. Het nummer gaat over Macklemores liefde voor kringloopwinkels en het feit dat hij, in tegenstelling tot veel andere rappers, graag geld spaart. Op de 56e Grammy Awards won het de prijs voor beste rap performance en song. Critici prezen vooral de tekst, omdat die kritiek bood op de consumptiemaatschappij waar we in leven. 'Thrift Shop' is niet alleen gebruikt in verschillende filmtrailers, maar er zijn ook een paar amusante parodieën op verschenen. Zo maakte 'Sesamstraat' een eigen versie van de wereldhit.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top