De vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland heeft het profiel van een klassieker

Wielersport |

De bergen komen eraan in van de Ronde van Zwitserland. Maar voor het zover is, kunnen de renners hun kuiten opwarmen met een uitdagende etappe die op zich al een klassieker waardig is.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We wisten dat het moeilijk zou worden en de manier waarop alles tot nu toe verloopt, heeft die verwachtingen alleen maar bevestigd. Deze Ronde van Zwitserland 2022 laat geen respijt aan de renners, die elke dag hard moeten knokken om de eerste plaatsen in het peloton te behouden en om samen met de besten de finish te bereiken.

Donderdag ligt de eindstreep bovenaan een mooie klim, maar een bergpas is het nog niet. Vooraleer die bergpassen de revue beginnen te passeren, zal het peloton nog hevig moeten zwoegen op de 190 kilometer tussen Ambri en Novazzano: een lus van 80 kilometer die twee keer moet worden afgelegd, met bijna 3.000 hoogtemeters om te bedwingen.

Helling na helling na helling

Deze etappe zou een eliminatierace voor de achterhoede van het peloton moeten worden, met vier beklimmingen op het programma. Na 77 kilometer staat de Monte Ceneri op het programma, met 5,2 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6%, gevolgd door drie passages over de Pedrinate met 2,4 km aan 8,2%. De aankomst zal even lastig worden in Novazzano, met iets meer dan 2 km aan een gemiddelde van 5,7%.

De renners die gewend zijn aan klassiekers zullen zeker proberen om hun slag te slaan op dit parcours, dat de hele tijd op en neer zal gaan. Sommige delen van de rit zullen voor wielerliefhebbers dan weer een nostalgisch kantje hebben, aangezien de renners het parcours van de wereldkampioenschappen van 2009 in Mendrisio zullen volgen.

De kalender voor de live-uitzendingen van de Ronde van Zwitserland:

  • Etappe 5 (16 juni): 15u35 – 18u00
  • Etappe 6 (17 juni): 14u10 – 17u00
  • Etappe 7 (18 juni): 13u25 – 17u00
  • Etappe 8 (19 juni): 14u15 – 17u00

Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 12 t.e.m. 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Naast de live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels en Frank Hoste, krijg je ook elke avond omstreeks 20u10 de hoogtepunten voorgeschoteld in het magazine ‘Musette’ op Pickx+.

Voor zij die niet live kunnen kijken, wordt de uitzending herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de start van de volgende etappe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top