Rainbow Six Siege: achter de schermen van het evenement van Ubisoft Benelux

Esports | Het is geen geheim meer. Het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege staat voor de deur. En met de komst van een Belgische operator, kon Ubisoft België niet anders dan daar een groot feest van te maken. Wij kregen een uitnodiging in de bus voor het lanceringsevent en nemen jou met veel plezier mee achter de schermen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kans was te mooi om te laten liggen. Een nieuw seizoen brengt ook nieuwigheden met zich mee voor Rainbow Six Siege: nieuwe maps, nieuwe operatoren of andere nieuwtjes. Deze sleutelmomenten zijn een ideale gelegenheid om een bepaalde regio of een land in de kijker te plaatsen. Nu de ontwikkelaars van de tactische FPS een Belgische operator hebben gemaakt, mag ons klein landje fier de vlag hijsen. “Dat is heel cool natuurlijk, maar wij hebben niet gevraagd om een Belgische operator te maken”, glimlacht Anthony Le Duc, persverantwoordelijke en social  manager van. Een pluim op de hoed van de creatieve en productieteams is dan ook terecht.

Op dinsdag 7 juni, enkele uren voor de lancering van het nieuwe seizoen (zie hieronder), waren de Belgische en Benelux-acteurs uitgenodigd voor het lanceringsevent in de buurt van Antwerpen.

Op dezelfde dag kondigde Ubisoft aan dat de lancering van Vector Glare (seizoen 2, jaar 7) werd uitgesteld door problemen tijdens de testfase. "We doen er alles aan om de spelers een topervaring te bieden en als dat door technische problemen niet kan worden gegarandeerd, stellen we het seizoen liever uit. Maar het komt eraan", klonk het. Er is nog geen nieuwe datum aangekondigd, maar dat nieuws veranderde uiteraard niets aan de mooie dag die ons te wachten stond!

FPS-fans kregen een mooie kans om voor een middagje in de huid te kruipen van een R6S-agent tijdens een partijtje Airsoft. Bovendien vond het event plaats in een oude elektriciteitscentrale die door Powerplant was omgebouwd. Een ongelooflijke omgeving!

Eerste stap in dit avontuur: op tijd komen! Geen sinecure, want de smartphone had geen bereik en de files stelden mijn geduld serieus op de proef. Ondanks dit alles kon de missie met succes volbracht worden en was ik ter plaatse om 10.55 uur, na een rit van twee uur. Eenmaal daar maakte het sobere decor van de oude centrale plaats voor een echte FPS-sfeer! Bij het onthaal tekende een professionele graffitikunstenaar "Sens" de nieuwe agent in de nationale kleuren. Een leuke ijsbreker die meteen zorgde voor een vriendschappelijke sfeer. Na een korte kennismaking en een Polaroid-foto, kon de dag beginnen.

Ubisoft had voor de gelegenheid alles uit de kast getrokken, zoals ze dat normaal gesproken voor elk seizoen online doen. Bijna 12 teams van vijf personen waren aanwezig voor een spelletje op de computer en een Airsoft spelletje.

"Normaal organiseren we elke seizoen een online event”, legt Anthony uit. “In een online wereld is het niet gemakkelijk om een fysiek event te organiseren”. Hij moest het event bovendien alleen organiseren, met behulp van enkele stagiairs. Een stevige uitdaging die hem “bloed, zweet en tranen” heeft gekost. “Maar al die blije gezichten nu, daar doen we het toch voor!”

De dag kende wel een strakke planning. Opgenomen in het "K"-team met andere Franstalige media, leer ik al snel het PXLBBQ-team kennen! Het is snel duidelijk, wij drieën hoeven niets te vrezen en kunnen alles aan... Behalve dan het lange wachten op de bands die aan het eind van het programma op het programma staan. En raad eens waar de letter "K" was?

Om de tijd te doden tijdens het wachten, hadden de organisatoren twee kleine spelletjes ingepland waarbij unieke goodies te winnen waren. Uiteraard wou iedereen met veel plezier hun kans wagen. Het spel dat het meeste in de smaak viel, was dat waarbij de sterksten onder ons met een hamer op een weegschaal sloegen om een gewichtje zo hoog mogelijk in de lucht te schieten. Zelfs tot aan de bel. We kregen drie kansen waarbij elke treffer werd geteld om het hoogste totaal te bereiken. De beste drie slagmannen ontvingen een exemplaar van Sledge's hamer aan het eind van de dag. Een persoonlijke (en nogal gênante) anekdote: mijn tweede poging sloeg ik volledig naast. Mijn kansen om te winnen, waren dus tot nul gereduceerd. Het is officieel, ik doe het veel beter met de hamer van Sledge, dan met een echte hamer! Alhoewel...

Gelukkig gaf een ander spel, gebaseerd op snelheid, mij de kans om alsnog te vertrekken met een mooie prijs! Drie kleine Rainbow Six zakken lagen verborgen in een ballenbad. De bedoeling was om ze in zo kort mogelijke tijd te vinden. Zo snel als een Ash en zo precies als een Glaz, heb ik de drie goodies in 10 seconden gevonden! Ik stond een paar uur lang mooi op de eerste plaats en mijn tijd bracht me uiteindelijk op de tweede plaats. Mijn prijs werd een mooi Hibana-beeldje.

Alle gekheid op een stokje, het wachten duurde soms wel erg lang. We waren uitgenodigd om 11 uur, onze gamesessie stond gepland om 13 uur en het spelletje airsoft ging om 15 uur door. Om dit te compenseren bood Ubisoft ons een gezonde all-you-can-eat-bar en een zeer Belgische maaltijd aan voor de gelegenheid: een puntzakje frietjes. Frieten, sfeer en leuke ontmoetingen: wat is er Belgischer? Bovendien was dit evenement ook een mooie kans om mensen te ontmoeten die we normaal gezien enkel online zouden ontmoeten. Of het nu gaat om een speler als Leonski die al enkele jaren de Benelux League domineert, Hap of Fast Anne, de influencers die de competitie bepalen, Eaglemees, de Nederlandse BDS-analist of Manon en Anthony, de Ubisoft-admins die zich elk jaar in allerlei bochten wringen voor de journalisten, de teams en de organisatoren,... Iedereen was aanwezig om nieuwe banden te smeden of bestaande te versterken. "We vinden het heel belangrijk om de hele Siege-gemeenschap samen te brengen en alle belanghebbenden te laten zien hoe cool het is om een Belgische operator in het spel te hebben."

Uiteraard loopt niet alles van een leien dakje bij dit soort evenementen. Wanneer het bijvoorbeeld eindelijk jouw beurt is om achter de PC plaats te nemen en het op te nemen tegen Fast Anne en haar team van R6S, en net dan de foodtruck naar je lonkt. Dan voel je je een beetje vervloekt. Vooral omdat je dan je plekje moet verlaten en je niet kan verdergaan waar je gebleven was. Maar gelukkig waren de frietjes erg goed en de maakte de gesprekken met Manon (onze favoriete admin) over de volgende Benelux League split en de algemene situatie van esports, alles meer dan goed!

Maar ik moet eerlijk zijn.  Ik keek vooral uit naar het spelletje airsoft in de installaties van Powerplant. Iets dat ik altijd eens hebben willen proberen, maar nog nooit de kans toe heb gehad. Gekleed in Kevlar, een helm die ons op een goedkope Vigil doet lijken en een nogal opvallende replica van een wapen. Je wordt helemaal klaargestoomd voor het gevecht.

Na een uitleg over het thema van het spel en het gebruik van de replica van de defuseur die erg lijkt op die van het spel, namen de Marshalls ons mee naar de kelders van de krachtcentrale.

Knipperende lichten, neonlichten in alle kleuren, betonblokken en metalen pilaren, zelfs de kaart van Hereford droomt van een dergelijk decor. Het doel was om de bom te vinden, hem tot ontploffing te brengen of hem onschadelijk te maken als het andere team hem in zijn bezit had.

Alles zonder geraakt te worden, want tot nu toe was het onmogelijk om te weten hoeveel pijn het zou doen als je geraakt werd... Spoiler alert: afhankelijk van waar je geraakt wordt, het doet wel degelijk heel veel pijn... Het tiental kleine blauwe plekken op mijn benen en armen bewijzen dat ik niet de beste agent was. Reden te meer om je in de schoenen van een echte militair te verplaatsen en na te denken over hoe je je moet indekken voordat je er halsoverkop induikt. In ieder geval, de intensiteit vermengd met het plezier en een lichte angst om geraakt te worden, leverde een hoop emoties op waardoor je maar één ding wil.... OPNIEUW BEGINNEN!

Misschien hebben we uiteindelijk niet al te veel gekeken naar de schermen en de nieuwigheden van het nieuwe seizoen. De focus lag vooral op kletsen, eten, drinken, spelen,...  Kortom, een leuke tijd beleven. Een mooie basis om een gemeenschap uit te bouwen. Want net dat maakt esports zo sterk: een hechte en betrokken gemeenschap. Dus we kunnen ten stelligste noteren dat Ubisoft deze missie met veel succes heeft volbracht!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top