De leukste kijktips om binnen mee af te koelen dit weekend

Films |

De temperaturen gaan dit weekend serieus de hoogte in, dus het is helemaal verstaanbaar als je binnen even de koelte wil opzoeken. De beste manier om dat te doen? Door een avondje af te koelen in de zetel met deze kijktips.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vrijdag: Hotel Mumbai

Terreur slaat toe in het hart van Mumbai, India, als leden van Lashkar-e-Taiba het Taj Mahal Palace Hotel bestormen in een reeks gecoördineerde aanvallen door de hele stad. Te midden van het wapenvuur en de chaos besluiten een dappere chefkok en een keukenhulp hun eigen leven te riskeren om de bange gasten te beschermen. Terwijl de militanten hun aanval op het hotel voortzetten, moet een wanhopig koppel alles doen wat ze kunnen om hun pasgeboren baby te beschermen.

'Hotel Mumbai' is een actiethriller uit 2018 geregisseerd door Anthony Maras en mede geschreven door Maras en John Collee. Het is een Indiaas-Australisch-Amerikaanse coproductie die geïnspireerd is op de documentaire 'Surviving Mumbai' uit 2009 over de aanslagen in Mumbai in 2008 op het Taj Mahal Palace Hotel in India.

Bekijk ‘Hotel Mumbai’ op vrijdag 17 juni om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Bittersweet Sixteen

Heb je iets luchtigs nodig om te kijken met deze temperaturen? Dan ben je bij 'Bittersweet Sixteen' aan het goede adres. Lotte is een tiener die uitkijkt naar haar 16de verjaardag. Ze namelijk een moeilijk jaar achter de rug, waarin haar zelfbeeld een serieuze duik nam en haar ouders uit elkaar gingen.Haar dagen worden gekleurd door ontluikende liefde, de zoektocht naar haar seksuele identiteit en existentiële twijfels. Alle grote en kleine verhaallijnen komen tot een climax op Lottes langverwachte verjaardagsfeestje.

‘Bittersweet Sixteen’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online

Zaterdag: De Patrick

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby: het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Wanneer vervolgens zijn vader onverwachts overlijdt, verandert zijn tocht in een existentiële queeste.

'De Patrick' is een tragikomedie uit 2019, geregisseerd door Tim Mielants. Het titelpersonage wordt gespeeld door Kevin Janssens, en naast hem zien we ook Hannah Hoekstra en Jemaine Clement in de hoofdrollen.

Bekijk ‘De Patrick’ op zaterdag 18 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Peaky Blinders: seizoen 6

Fans kunnen hun hartje ophalen, want het nieuwe seizoen van 'Peaky Blinders' is er. De Britse serie speelt zich af in Birmingham, Engeland, en volgt het leven van de misdaadbende de Peaky Blinders in de directe nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Tommy Shelby leidt de bende waar ook zijn broers in zitten. 

De fictieve bende is losjes gebaseerd op een echte jeugdbende met dezelfde naam die van de jaren 1880 tot 1910 in de stad actief was. Het zesde seizoen is meteen ook het laatste voor de bende, dus je kan je verwachten aan een spetterend einde met nog meer misdaad en intriges. Zeker aangezien seizoen vijf eindigde met Tommy Shelby die het geweer tegen zijn eigen hoofd hield. Hoe vergaat het hem in deze laatste afleveringen?

Ontdek het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Earth's Great Rivers

Het weekend eindigen doen we door een beetje extra kennis te vergaren. In de tweede aflevering van de documentaireserie 'Earth's Great Rivers' volgen we de Donau. De Donau strekt zich uit over 2800 kilometer, van de Alpen tot aan de Zwarte Zee, kronkelt door tal van steden en voorziet 20 miljoen mensen van water. Hij huisvest een verrassende waaier aan wilde dieren, van de roze pelikaan tot de met uitsterven bedreigde steur. We komen te weten welke invloed de jarenlange menselijke activiteit heeft gehad op de omgeving.

Bekijk ‘Earth's Great Rivers’ op zondag 19 juni om 21u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top