De derde etappe in de Ronde van Zwitserland lijkt op een heuse achtbaan

Sport |

Het peloton in de Ronde van Zwitserland zet dinsdag koers naar de Jura. De derde etappe van de rittenwedstrijd gaat van Aesch naar Grenchen na 177 kilometer over een opnieuw zeer heuvelachtig parcours.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De renners in de Ronde van Zwitserland zullen het ook vandaag niet echt rustig kunnen aandoen. Dinsdag voert de derde etappe het peloton naar de Jura, altijd goed voor heel wat spektakel. Het is het meest heuvelachtige parcours van Ronde van Zwitserland dat de renners tot nu toe voor de kiezen krijgen, aangezien het peloton voor het eerst sinds de start in Küsnacht boven de 3.000 meter zal klimmen. Trouw aan de topografie van Zwitserland kan je deze etappe vergelijken met een achtbaan met bijna geen vlakke stukken.

Het belooft met andere woorden een bijzonder vermoeiende dag voor de renners te worden. De zwaarste beklimmingen liggen echter geconcentreerd in het midden van de etappe. De beklimming van de Côte au Bouvier (5,5 km aan 8,5%) gevolgd door de Côte de Bellelay (7,4 km aan 4,7%), waarvan de top op ongeveer 60 km van de finish ligt, moet voor een serieuze selectie in het peloton zorgen.

Welk scenario?

De finale zal minder zwaar zijn, want alleen de beklimmingen van de Vauffelin (2 km aan 6,3%) en de Lommiswil (1,7 km aan 4,8%) blijven over om grote tijdverschillen op te laten tekenen. Net als gisteren zal er in het laatste gedeelte van de rit in Grenchen een plaatselijk circuit zijn voor de finish er aankomt in de buurt van het Tissot Velodrome, het decor trouwens van de laatste Europese kampioenschappen op de piste.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de favorieten voor het algemeen klassement het verschil zullen kunnen maken op dit parcours, maar je weet nooit of iemand een slechte dag heeft! Vroege vluchters zullen wel een goede kans hebben op een ritzege, net omdat een rit op een dergelijk parcours moeilijk te controleren is. Tenzij de sprintersploegen die de hellingen het het best verteren erin slagen om hun kopman mee te nemen naar de finish?

Het schema voor de rechtstreekse uitzending van de Ronde van Zwitserland op Pickx+ Sports 1:

  • Rit 3 (14 juni): 15u35 - 18u00
  • Rit 4 (15 juni): 15u35 - 18u00
  • Rit 5 (16 juni): 15u35 - 18u00
  • Rit 6 (17 juni): 14u10 - 17u00
  • Rit 7 (18 juni): 13u25 - 17u00
  • Rit 8 (19 juni): 14u15 - 17u00

Volg de Ronde van Zwitserland van 12 tot 19 juni op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus. Naast de live-etappes met commentaar van Mathieu Istace, Gérard Bulens en Quentin Volvert, kan je ook elke avond om 20u10 de beste momenten van de dag bekijken in het magazine "Musette" dat wordt uitgezonden op de zender Pickx+.

Voor wie het live-verslag heeft gemist, zijn er verschillende herhalingen gepland voor de nachtlus en net voor de start van de etappe van de volgende dag op Pickx+ Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top