Dit zijn de verwachte elf Rode Duivels voor ‘bevestigingsmatch’ tegen Wales

Sport | De Rode Duivels spelen vanavond hun eerste uitwedstrijd in de Nations League in Cardiff tegen Wales. Na een nederlaag en een overwinning moeten de Belgen proberen hun goede prestatie tegen Polen te bevestigen. Roberto Martinez heeft al enkele wijzigingen in het Belgische elftal aangekondigd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste wedstrijd van België in de Nations League eindigde in een ontnuchterende 1-4-nederlaag tegen Nederland, maar de Rode Duivels maakten dat woensdag goed door een zwak Polen in eigen huis met 6-1 van het veld te spelen. België deelt nu de tweede plaats in de groep achter Nederland, dat het maximum van de punten heeft. Voor hun eerste uitwedstrijd in de Nations League krijgen de Belgen een tegenstander voorgeschoteld die ze heel goed kennen: Wales, de laatste jaren de ‘angstgegner’ van de Duivels en momenteel rode lantaarn in de groep met 0 punten.

Vier à vijf wijzigingen verwacht bij de Belgen

De Belgische bondscoach zal naar verwachting een herschikt team opstellen tegen de Welshmen. Roberto Martinez zei gisteren dat hij verwachtte vier of vijf wijzigingen in zijn startopstelling door te voeren. "Wales heeft veel veranderingen doorgevoerd, dus ze zullen erg fris zijn. Dus zullen wij ook moeten wisselen. Ik moet een balans vinden in het team op basis van hoeveel tijd iedereen heeft gespeeld in de laatste twee wedstrijden. Het idee is dat alle spelers die aan die twee wedstrijden zijn begonnen, slechts aan één van de volgende twee wedstrijden beginnen. Ik heb veel opties om hen te vervangen en we moeten nog enkele combinaties uitproberen", aldus Martinez.

Casteels in doel

De eerste zekerheid is dat Koen Casteels in doel zal starten, kondigde de bondscoach aan. Simon Mignolet, die in de eerste twee wedstrijden de geblesseerde Thibaut Courtois verving, moet zijn plaats in doel dus afstaan. Casteels mag zich opmaken voor zijn vierde cap bij de Duivels.

Voor de Wolfsburg-doelman moet Toby Alderweireld het centrum van onze verdediging dichtmetselen. De Antwerpenaar speelde een overtuigend partij tegen Polen. Op rechts greep Leander Dendoncker afgelopen woensdag zijn kans. Martinez zal wellicht opnieuw een beroep doen op de speler van Wolverhampton om de automatismen tussen de twee verdedigers te verfijnen. Aan de linkerkant zou de coach Jan Vertonghen rust kunnen gunnen door Arthur Theate te posteren.

Op het middenveld is de tandem Axel Witsel-Youri Tielemans goed hersteld van de nederlaag tegen Nederland, en zal dus opnieuw aantreden. Martinez geeft wellicht de voorkeur aan Castagne achterin, waardoor het voormalige Anderlecht-duo Tielemans-Dendoncker op het middenveld zal acteren.

Op de flanken zien we Thorgan Hazard op links en Thomas Meunier op rechts. Alexis Saelemaekers en Thomas Foket hopen op hun eerste speelminuten in de Nations League. Yannick Carrasco, die goed speelde tegen Polen, is ook een optie voor de bondscoach.

Onzekere spelers en Leandro Trossard in goede vorm

Twee spelers zullen ontbreken: Amadou Onana en Dries Mertens. "Onana is met ons meegereisd maar zal niet spelen. Met Mertens willen we voorzichtig zijn. We hopen dat hij dinsdag in Polen kan spelen", zei Martinez. Een ander vraagteken is Charles De Ketelaere. De Bruggeling kwam tegen Polen goed uit de startblokken, maar kreeg op het einde van de wedstrijd een klap op zijn kuit. Niets ernstigs, maar mogelijk zal hij vanavond niet in actie komen.

Leandro Trossard, met twee goals de uitblinker tegen Polen, zal wellicht beloond worden met een basisplaats. "Hij is veel gegroeid, zowel op club- als op landniveau. Hij grijpt de juiste momenten aan om zich te tonen, hij vindt altijd de juiste ruimtes in het strafschopgebied van de tegenstander", legde Martinez uit. Maar de bondscoach liet zich niet uit over de vraag of hij vanavond in de basisopstelling zal staan. "Of hij start? We zullen zien. Hij speelde een zeer goede wedstrijd, dat is waar, maar ik kijk niet alleen naar de doelpunten. Leandro is een zeer belangrijke speler voor ons."

De voormalige Genkie zal waarschijnlijk naast Eden Hazard spelen als Martinez besluit zijn aanvoerder op te stellen en Kevin De Bruyne rust gunt. In afwezigheid van Romelu Lukaku, Dries Mertens en Charles De Ketelaere, zou de punt van de aanval logischerwijs toekomen aan de tweede in de hiërarchie: Michy Batshuayi. Hij had echter weinig in de pap te brokken in de glanszege tegen Polen. De kans bestaat dat Martinez verrast door Loïs Openda, die enkele minuten na zijn invalbeurt tegen Polen zijn eerste goal als international scoorde, op te stellen.

Vermoedelijke opstelling van de Duivels (3-4-3):

Casteels - Theate, Alderweireld, Dendoncker - Th. Hazard, Witsel, Tielemans, Meunier - E. Hazard, Trossard, Batshuayi.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Wales en België op zaterdag 11 juni om 20u45 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top