Beerschot V.A. kondigt einde van esportsactiviteiten aan

eFoot | Voetbalclub Beerschot heeft donderdag aangekondigd dat het alle esportsactiviteiten zal stopzetten. Deze aankondiging volgt na de degradatie van de club naar de Belgische tweede klasse voetbal, en ook het verlies van de plaats in de Proximus ePro League, ons nationaal FIFA-kampioenschap.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalclub Beerschot V.A. kondigde deze week triest nieuws aan. De in Antwerpen gevestigde organisatie heeft op donderdag 9 juni bevestigd dat alle esportsactiviteiten gestaakt worden.

De beslissing volgt twee maanden na het einde van het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League, de eerste klasse van het Belgische voetbal. De sportieve resultaten van de club hebben tot deze teleurstellende beslissing geleid. Beerschot eindigde als laatste in de competitie en zal volgend jaar in de tweede klasse spelen.

Daardoor is de club ook zijn plaats in de Proximus ePro League kwijtgeraakt. Aangezien ons nationaal FIFA-kampioenschap gebaseerd is op de Belgische voetbalcompetitie, moet elk deelnemend team een speler aannemen om de club op het virtuele veld te verdedigen. De vertegenwoordiger van Beerschot, Rune Gaudaen, miste nipt de play-offs: hij eindigde 9de in het klassement met slechts één punt minder dan de nummer acht.

Daarom heeft de club besloten alle esports-gerelateerde activiteiten, enkel op het spel FIFA, in de ijskast te zetten. De beslissing is niet definitief. Promovendus Westerlo is de logische keuze om de club te vervangen in de Proximus ePro League. Er zijn nog geen details vrijgegeven over wie de club zal vertegenwoordigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top