Wie is Julia Garner, de Netflix-ster die straks in de huid van Madonna kruipt?

Series | We kennen Julia Garner als Anna Delvey uit ‘Inventing Anna’ en de eigenzinnige Ruth Langmore uit ‘Ozark’, maar binnenkort kruipt de Amerikaanse twintiger in de huid van de enige echte Queen of Pop voor dé rol van haar leven: die van Madonna in de biopic ‘Little Sparrow’. Proximus Pickx schetst een portret van de Netflix-ster.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De afgelopen vijf jaar kreeg Garner lovende kritieken voor haar rol als Ruth Langmore in het Netflix-drama ‘Ozark’, naast Jason Bateman en Laura Linney. De serie nadert zijn einde met het vierde en laatste seizoen. Deel één staat momenteel op Netflix, deel twee gaat later dit jaar in première. Voor Garner het einde van een tijdperk, maar er gloort al een nieuw avontuur aan de horizon.

In Shonda Rhimes' nieuwe serie ‘Inventing Anna’, die op 11 februari in première ging, speelt ze het personage Anna Delvey. De reeks is gebaseerd op een magazine-artikel over de Russisch-Duitse oplichtster en fraudeur Anna Sorokin, die zich tussen 2013 en 2017 in New York voordeed als een rijke Duitse erfgename onder de naam Anna Delvey. In 2019 werd ze veroordeeld voor fraude. Naast een boete van 24.000 dollar moest ze een schadevergoeding betalen van 199.000 dollar aan de gedupeerden en kreeg ze een celstraf opgelegd van vier tot twaalf jaar. Vorig jaar werd ze voorwaardelijk vrijgelaten.

In een interview met Town and Country magazine onthulde Garner dat ze de echte Anna Sorokin heeft ontmoet voordat ze haar speelde in ‘Inventing Anna’. "Ze is eigenlijk heel lief", zei Garner over haar gesprek met Delvey in een gevangenis in New York. "Ze was extreem charmant en heel zachtaardig. Maar haar stem wordt iets minder zacht als ze iets wil."

Twee Emmy's

Garner is afkomstig uit een halfjoods nest: haar vader is een Amerikaanse schilder en kunstdocent, haar joodse moeder is therapeute en had een succesvolle carrière als actrice/comedian in haar thuisland Israël. Julia nam op haar vijftiende acteerlessen als een manier om haar verlegenheid te overwinnen. Twee jaar later maakte ze al haar acteerdebuut in de thriller ‘Martha Marcy May Marlene’. Sindsdien speelde ze onder meer in ‘The Perks of Being a Wallflower’, ‘We Are What We Are’, ‘The Assistant’, ‘The Americans’ en ‘Dirty John’.

Voor haar rol in de populaire Netflix-misdaadreeks ‘Ozark’ won ze twee Emmy’s, in 2019 en 2020. Als kind van de Bronx bereidde ze voor haar ‘Ozark’-auditie een Missouri-accent voor, zodat ze meer als haar personage zou klinken. Ze kreeg de rol, en ontpopte zich tot een ware method actor door een maand lang te praten zoals haar personage. "Ik liep overal rond [met het accent]. Ik bestelde mijn eten met het accent. Op die manier krijg je een band met het personage", vertelde ze aan IndieWire.

Fashionista

De actrice is getrouwd met Foster The People-zanger Mark Foster. Na een ontmoeting op het Sundance Film Festival sloeg de vonk over. Het stel verloofde zich tijdens een reis naar Yellowstone in 2019 en stapte later dat jaar in het huwelijksbootje.

Garner is niet alleen een grote ster in Hollywood, ook in de modewereld gooit ze hoge ogen. Ze verscheen in campagnes voor Prada en scoorde een uitnodiging voor het Met Gala van 2021. Wat haar persoonlijke stijliconen betreft haalt ze inspiratie bij Audrey Hepburn, Carolyn Bessette Kennedy en Diane Keaton, zo vertelde ze aan Vanity Fair.

Grandma’ met Julia Garner is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek ‘Ozark’ en ‘Inventing Anna’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top