België is opnieuw gelanceerd: Rode Duivels moeten Wales kloppen om in kielzog van Nederland te blijven

UEFA Nations League | Met drie punten op zes kenden de Rode Duivels niet de beste start in de Nations League. Tegen Wales moeten onze landgenoten absoluut drie punten halen om Nederland een beetje bij te benen. Onze noorderburen spelen voorlopig foutloos en dreigen anders te ver uit te lopen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de ferme nederlaag van vrijdag 3 juni tegen Nederland (1-4) werd het spel van de Duivels fel bekritiseerd. Gelukkig hebben de Duivels die situatie woensdag rechtgezet door ferm te winnen tegen Polen met 6-1. Die overwinning zorgt ervoor dat we Nederland nog van dichtbij achtervolgen in de stand. Onze noorderburen scoorden een winner in de 94e minuut en wonnen met 1-2 tegen de Britten, daar moeten onze Duivels dus ook in slagen.

Deze nipte overwinning toont dat we de tegenstander van zaterdag niet mogen onderschatten, integendeel. Nederland had tegen hen een B-team opgesteld met onder meer Noa Lang, maar toch. België zal op dezelfde manier als tegen Polen moeten spelen om de drie belangrijke punten te pakken. 

Ruimte voor jonge spelers?

Na de uitslag tegen Nederland liet Roberto Marinez weten dat hij jonge spelers meer kansen wilde geven en daarbij wilde zorgen voor een goede balans tussen jeugdig talent en spelers met meer ervaring. Zal hij die gecorrigeerde opstelling van de match tegen Polen, net als de bijhorende sterke punten, opnieuw gebruiken om de jonge spelers opnieuw speelminuten te gunnen?

Tegen Polen bracht Martinez onder meer Openda, Faes en De Ketelaere in stelling. Zal hij het ook tegen Wales aandurven om hen op te stellen? Openda heeft in ieder geval al gescoord in een van zijn eerste minuten op het veld. Hij bewees met het zesde doelpunt van de match tegen Polen dat hij zijn rol goed kan vervullen. “Om bij het elftal te horen, moeten ze indruk maken bij hun club en nadien bij ons op training”, vertelde de coach. Het is dus nog maar af te wachten of een van die drie zaterdag een basisplaats krijgt toegewezen. 

Gemotiveerde Welshmen

Onze landgenoten mogen de wedstrijd in Cardiff niet licht opvatten en moeten zelfs hun motivatie en tactiek van de match tegen Polen opnieuw gebruiken. We zagen een compact blok met een groep die elkaar helpt in de verdediging. Dat zal nodig zijn, want na twee opeenvolgende nederlagen zal de ploeg van Gareth Bale thuis koste wat het kost willen winnen. 

Ook voor de Belgen is een overwinning van groot belang als ze de Final Four van deze competitie willen bereiken. De Nederlanders gingen bijna onderuit tegen Wales, we kunnen ons dus voorstellen dat ze hun match tegen Polen anders zullen aanpakken. We moeten dus drie punten pakken om ook in de stand dichtbij de noorderburen te blijven. Bovendien moeten onze spelers elke wedstrijd serieus nemen, willen ze ook op het WK later dit jaar goed spelen. 

Volg de wedstrijd in de Nations League tussen Wales en België zaterdag 11 mei om 20u45 op VTM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top