CS:GO: België kwalificeert zich voor EK

CS:GO | De Belgische selectie, die nog maar pas officieel bekendgemaakt werd, heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de Europese kampioenschappen. Onze landgenoten eindigden als tweede in kwalificatiegroep B, na de Montenegrijnse selectie. België mag dus naar Oradea in Roemenië, waar van 5 tot 10 juli voor de Europese titel wordt gespeeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl de meeste spelers in het competitieve ecosysteem van CS:GO groeien onder de vlag van een club, worden onder leiding van de European Esports Federation de Europese kampioenschappen op Counter-Strike georganiseerd. Die competitie gaat tussen Europese landen met een selectie die uitsluitend uit nationale spelers bestaat, en waarin België zich dit weekend plaatste.

Er werd een mooi roster uitgekozen om België te vertegenwoordigen, met spelers uit het hele land en uit verschillende teams in het Belgische competitieve landschap. We vinden bijvoorbeeld v1d terug, die ook optreedt als aanvoerder van de Brusselse organisatie Sector One. Hij wordt omringd door Maxim "MaximN" Nonglaire, Milan "CrePoW" Libbrecht en Jarne "kzealos" Van Ransbeeck, alledrie leden van ex-Project Eversio, dat aan de finale van de laatste twee splits van ESL Benelux deelnam. Om het roster compleet te maken, werd de jonge Kyan “AyeZs” Blockx geselecteerd, begin dit jaar aangeworven door KRC Genk Esports.

De eerste bijeenkomst na de trainingen bleek in ieder geval een succes te zijn. Tijdens het gesloten kwalificatie-evenement, waaraan 27 Europese landen deelnamen, had ons nationale team geen moeite om zich bij de 16 beste teams te plaatsen die een ticket kregen voor het Main Event.

Onze selectie verloor enkel van het Montenegrijnse roster in een groep met Montenegro, Malta en Azerbeidzjan. Dat resultaat voldeed om een ??van de twee kwalificatieplaatsen in de poule veilig te stellen. De kwalificatie stelde het team ook in staat om de punten te identificeren waaraan het de komende maand zal moeten werken. Dat vertelde v1d, aanvoerder van het team: "We zijn erin geslaagd om ons te kwalificeren en de aspecten waaraan we moeten werken, zullen voor de finale weggewerkt zijn. We zijn voor niemand bang en als we de namen zien die op het evenement aanwezig zullen zijn, gaan we deze mooie uitdaging met plezier aan."

Het is dan ook in de arena van Oradea, Roemenië, dat de vijf spelers van 5 tot 10 juli de kleuren van België zullen verdedigen. En de inzet zal hoog zijn. Naast de gebruikelijke cash prize die wordt verdeeld onder de beste teams in het kampioenschap, zal het winnende team een plaats bemachtigen voor het IESF World Esports Championship 2022. De andere teams zullen een nieuwe poging moeten ondernemen om een plaats in het WK veilig te stellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top