LEC: Vitality neemt afscheid van jungler Selfmade

League of Legends | De Franse organisatie Team Vitality heeft op maandag 6 juni aangekondigd dat jungler Oskar "Selfmade" Boderek niet langer deel uitmaakt van zijn basisroster in de LEC. Hij wordt vervangen door de Zuid-Koreaan Kang "Haru" Min-seung van X7 Esports. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gezien de resultaten van het roster in de 2022 Spring Split van het Europese League of Legends-kampioenschap, was het vrij duidelijk dat verandering aan de orde was voor Team Vitality. De Franse organisatie heeft aangekondigd dat Oskar "Selfmade" Boderek, die sinds mei 2021 jungler was in het team, niet zal starten in de Summer Split, die op vrijdag 17 juni begint. 

De ploeg was er niet in geslaagd bevredigende resultaten te bereiken, gezien de sterke opstelling. Team Vitality werd lang als een van de superteams van het Europees kampioenschap beschouwd, maar maakte een enorm moeilijke start van het seizoen mee, met drie opeenvolgende nederlagen in de eerste week van de competitie. Het roster herpakte zich daarna, maar bracht desondanks het grootste deel van het seizoen door in de tweede helft van het klassement. Vitality begon aan de play-offs op een lage zesde plaats. Het team versloeg EXCEL voordat het met 3-0 verloor van G2 Esports. 

De aankondiging is in ieder geval niet verrassend, gezien het sterke karakter en de diverse speelstijlen van de teamleden. Dat wordt vermeld in een persbericht van de organisatie: "[...] League of Legends is een complex spel waar verschillende speelstijlen moeten samenwerken. Wanneer twee verschillende manieren van werken niet op een positieve manier kunnen worden gecombineerd, is het belangrijk dat men zich kan aanpassen en nieuwe opties durft uit te proberen.”

Om hem te vervangen, trok Team Vitality naar de NLC (de Noord-Europese ERL), meer bepaald naar X7 Esports. Jungler Kang "Haru" Min-seung zal het shirt van Selfmade overnemen. Ter herinnering: de Britse ploeg verloor in de kwartfinales van het Franse LDLC OL. Gezien het feit dat een speler uit de ERL een stap terug zou kunnen betekenen voor de organisatie, moet je iets verder op het CV van de speler kijken om zijn talent te begrijpen. Ondanks zijn status van invaller maakte Haru immers deel uit van het legendarische SSG in 2017, het jaar dat de organisatie de Worlds won tegen SKT T1. Na de overname door GEN.G won de ploeg ook nog eens de Koreaanse regionale finales. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top