Euro 2022 nadert met rasse schreden voor de Red Flames

Red Flames | In juli zal het vrouwenvoetbal hoogdagen beleven met het Europees Kampioenschap 2022, dat van 6 tot 31 juli in Engeland plaatsvindt. België zal voor de tweede keer in de geschiedenis van de partij zijn en bereidt zich ondertussen optimaal voor in het Proximus Basecamp.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een jaar na het EK bij de mannen is het de komende weken de beurt aan de vrouwen om te strijden om de titel van Europees Kampioen. Zestien teams zullen elkaar in juli in Engeland treffen, waarbij de matchen worden verdeeld over tien stadions, tot en met de grote finale in Wembley op 31 juli. De zoektocht naar de opvolger van Europees kampioen Nederland zal integraal en vanop de eerste rij te volgen zijn via Proximus Pickx. Mis geen enkel nieuwtje door onze website nauw in het oog te houden, je vindt er tevens een overzichtelijke speelkalender, de meest up-to-date resultaten en het klassement maar ook exclusieve video's.

Meer ervaring dan in 2017

Vijf jaar na hun allereerste EK zullen de Red Flames, die zich met vlag en wimpel kwalificeerden, koesteren een welomlijnde ambitie voor het toernooi: beter doen dan in 2017. Toen werden ze uitgeschakeld in de eerste ronde na eerst een overwinning tegen Noorwegen en vervolgens twee nederlagen. Sindsdien zijn de Belgische vrouwen heel wat ervaring rijker, waardoor de kwartfinale geen onhaalbare kaart mag zijn.

België is ingedeeld in groep D met Frankrijk (14 juli), Italië (18 juli) en IJsland (10 juli). "Een open groep waarin wel één en ander mogelijk is”, verklaarde coach Ives Serneels tijdens de loting. “Ik wilde Engeland en Spanje vermijden, dus ik denk dat we blij mogen zijn met de loting. Het zijn teams die we goed kennen, we zijn al zeker niet kansloos. In elk geval zullen we in elke wedstrijd moeten vechten.”

Ter voorbereiding spelen de Flames vier oefenwedstrijden: tegen Engeland (16 juni), Noord-Ierland (23 juni), Oostenrijk (26 juni) en Luxemburg (28 juni). Onze selectie bereidt zich voor in het Proximus Basecamp in Tubeke, waar we het team tijdens deze campagne op de voet zullen volgen.

Wie zijn de favorieten?

Nederland lijkt niet in optimale vorm te verkeren om zijn titel succesvol te verdedigen. Frankrijk daarentegen begint vol vertrouwen aan dit toernooi, maar het team van Peyraud-Magnin, Renard, Geyoro en Katoto zal zichzelf moeten overtreffen om de kwartfinales te halen – iets waar ze nog nooit in geslaagd zijn.

Dan is er nog Zweden, dat het vorig jaar tot de finale van de Olympische Spelen schopte, waarin uiteindelijk Canada te sterk bleek. Onderweg wisten ze wel het ongenaakbaar gewaande team van de VS uit het toernooi te knikkeren. Een serieuze waarschuwing naar de concurrentie toe. Engeland speelt op eigen bodem en kan dus rekenen op de steun van het thuispubliek. Vraag maar aan de Nederlanders, die vijf jaar geleden op eigen bodem de eindzege wegkaapten, welk voordeel zo’n thuisaanhang kan bieden. Spanje, Duitsland, Italië en Denemarken zijn ook landen om in het oog te houden. De debatten worden geopend vanaf 6 juli!

Win tickets voor de vriendschappelijke wedstrijden!

Voor onze Red Flames begint Euro 2022 op 10 juli tegen IJsland. Voordat ze naar Engeland afzakken, bereiden ze zich in België voor met een reeks vriendschappelijke wedstrijden. Doe mee aan onze wedstrijd om tickets te winnen voor de oefenmatchen tegen Oostenrijk en Luxemburg. 

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app alsook alle de EK-wedstrijden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top