Waasland-Beveren bereikt "historisch akkoord" en wordt terug SK Beveren

Challenger Pro League | Na lange, maar constructieve onderhandelingen is er een "historisch akkoord" bereikt tussen 1B-club Waasland-Beveren en eersteprovincialer KSK Beveren. Beide clubs gaan nauwer samenwerken én kwamen tot een akkoord over de rechten van het stamnummer 2300 én het gebruik en de naam van SK Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Waasland-Beveren houdt dat concreet in dat ze vanaf komend seizoen aan zullen treden als SK Beveren (onder stamnummer 4068) én ze weer terug mogen grijpen naar het oude logo van KSK Beveren. Samen met KSK Beveren (eerste provinciale) hebben ze voortaan ook een gedeeld gebruiksrecht hebben op de merkrechten van KSK Beveren.

Beide clubs starten daarnaast nog een toenaderingstraject voor (minstens) 5 jaar op "met als ultieme betrachting het Beverse voetbal opnieuw onder één vlag samen te brengen op de Freethiel, onder stamnummer 2300, met de historische kleuren en het historische logo van KSK Beveren."

CEO Antoine Gobin is alvast enthousiast met de nieuwe stap in de clubgeschiedenis: “Toen we de club overnamen hebben we aangekondigd dat we de club wilden stabiliseren, professionaliseren en de fundamenten leggen voor een duurzame toekomst. Lokale verankering, eigenheid en respect voor de waarden en tradities zijn voor ons geen holle slogans. Met deze nieuwe stap willen we de club niet alleen aansluiting laten vinden bij zijn roemrijke sportieve verleden, ook willen we als club nadrukkelijk inzetten op verbinden en verenigen, in plaats van te verdelen.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top