IEM Dallas 2022: Cloud9 domineert grote finale

CS:GO | Cloud9 heeft zondagavond de titel van IEM Dallas veroverd. Nafany en zijn teamgenoten versloegen ENCE in een eenzijdige wedstrijd die al na drie maps tot een einde kwam.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na zes dagen van hevige strijd kwam er zondagavond een einde aan IEM Dallas 2022. De wedstrijd tussen ENCE en Cloud9 zag uiteindelijk Ax1Le, MVP van het toernooi, en zijn teamgenoten zegevieren. Zij gaven hun tegenstanders geen kans, met een overwinning van drie maps tegen nul.

De ENCE-spelers gingen in deze finale nochtans goed van start, met een 6-1 voorsprong op Mirage. Ondanks deze achterstand lieten Hobbit en zijn teamgenoten zich niet uit hun lood slaan. Het voormalige Gambit kwam snel terug in zijn spel en zorgde voor een comeback naar 10-10. Daarna ging de map heen en weer, tot Cloud9 de laatste vijf rondes in de wacht sleepte en Mirage met 12-16 beëindigde.

Twee ontspannen maps leiden tot de zege

Op de volgende twee maps kwam ENCE niet uit de verf. Eerst op Overpass, waar Hobbit en zijn team een 10-5 voorsprong namen op de T-side. Door een solide verdediging na de kantwissel konden Shiro, met 20 kills en 9 deaths, en Nafany, ultra clutch in de laatste rondes, deze tweede map met 16-11 winnen.

Ancient zou de laatste map van deze finale worden, want de spelers van Cloud9 lieten geen ruimte aan hun tegenstanders en gaven slechts drie kleine rondes toe. De 16-3 was een mooie afsluiter van een finale die op meesterlijke wijze werd geleid.

Dit was een geweldige prestatie van de Cloud9-spelers, die een lange weg hebben afgelegd van de loser bracket van groep B tot de final bracket, waar ze respectievelijk FaZe Clan (2-1) en BIG (2-1) versloegen. Het werd een zwaarbevochten overwinning voor de spelers van CEO Jack Etienne, die duidelijk tevreden was met de prestatie van zijn mannen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top