Jong geweld in de vorm van Marie Verhulst en Serine Ayari in 'Saartje'

Films | We zijn intussen al aan de negende aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ aangekomen. Deze keer krijgt Saartje Vandendriessche het bezoek van twee talentvolle jonge dames: Serine Ayari en Marie Verhulst. De ene is het nieuwe baasje van de bekendste hond van Vlaanderen en de andere wisselt acteren en stand-upcomedie met elkaar af. Samen vinden ze raakvlakken op vlak van vooroordelen, eten en FOMO (Fear Of Missing Out).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Televisiekijkend Vlaanderen leerde Ayari kennen als jurylid in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Daarvoor maakte ze al faam als comédienne. Opvallend daarbij is dat ze shows gaf in verschillende talen zoals Frans en Engels. Dat haar opvoeringen een internationaal karakter hebben, wordt ook bewezen in de locaties waar ze al optrad. Zo gaf ze al shows in Londen, Parijs, New York en Tokio. Ayari is dus niet zo maar een Belgische comédienne… Bovendien zette Ayari ook al haar eerste stapjes in de film- en televisieindustrie door zelf als actrice te werken. Een job waar ze alvast heel wat over zal kunnen delen met de andere gast in deze aflevering van ’Saartje’: Marie Verhulst. 

Maar eerst nog even over de sympathieke en grappige dame met Tunesische achtergrond. Op de sofa bij Saartje vertelde ze meer over een rol in een nieuwe serie die ze zal spelen. De opnames voor die reeks starten in de komende maanden, maar het is al een wonder dat Ayari de auditie ervoor haalde! “Ik was de dag ervoor in Parijs en moest na de auditie optreden in Luxemburg. Ik was dus maar heel kort in Brussel en het was echt een ramp. Het is een wonder dat ik die rol kreeg, maar intussen zijn we volop bezig met de voorbereidingen”, vertelde Ayari lachend.

Vooroordelen en haatberichten

De volgende gast mocht niet alleen voor de eerste keer als gast in ‘Saartje’ op de sofa zitten, de opnames voor het programma waren bovendien de eerste keer dat Marie Verhulst en Saartje Vandendriessche elkaar ontmoetten. Ook voor Serine was de ontmoeting met de vaste partner van Samson in ‘Samson en Gert’ een primeur.

‘Druk en gedreven’, ook dat kenmerk kunnen we aan beide dames toeschrijven. Zowel Serine als Marie combineren verschillende projecten met elkaar. Terwijl Marie volop bezig is met de opnames voor een nieuw seizoen van ‘De Verhulstjes’, moet ze ook volop aan de bak voor de opnames van nieuwe muziek voor ‘Samson & Gert’. Het lijkt wel alsof beide dames veel meer dan 24 uur in een dag hebben. 

Bovendien kregen zowel Ayari als Verhulst in hun professionele leven al heel vaak te maken met vooroordelen. In deze aflevering van ‘Saartje’ vertelt Marie Verhulst dat het niet altijd gemakkelijk is om haar vader op te volgen als baasje van Samson. Volgens Marie zien veel mensen haar als iemand die heel erg veel in haar schoot geworpen krijgt, terwijl ze in werkelijkheid heel hard werkt om haar rol zo goed mogelijk te vervullen. Daar kan ook de comédienne van meespreken, want als vrouw van kleur wordt volgens Ayari vaak van haar gedacht dat ze in de huidige maatschappij meer kansen en jobs krijgt. Dat zijn natuurlijk ook vooroordelen, want in de realiteit is ze dag en nacht in de weer om haar eigen kansen te ontwikkelen. 

Beide dames zijn het er in ieder geval over eens: je trekt je best zo weinig mogelijk aan van haatberichten en vooroordelen, want uiteindelijk ken je die mensen niet. “Dat mensen tijd steken in het sturen van zo’n berichten, dat begrijp ik niet”, vertelt Marie. “Bij mij is het eerder een soort medelijden met die mensen. Waarom zou je dat in godsnaam doen”, zegt ze. 

Benieuwd wat Marie en Serine van de andere onderwerpen denken? De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 16 juni op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top