Het verhaal achter de gastrol van Gisele Bündchen in 'The Devil Wears Prada'

Films | Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt en Stanley Tucci: de cast van 'The Devil Wears Prada' telt een paar grote namen! Maar de film uit 2006, waarin een journaliste een job aanneemt als assistente van de meest veeleisende hoofdredactrice ooit, zette niet alleen grote acteurs in de kijker. Topmodel Gisele Bündchen doet namelijk ook mee, al was ze eerst niet zo happig om een rolletje in de romcom aan te nemen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gisele Bündchen mag dan vooral bekend zijn vanwege haar werk op de catwalk en haar foto's op magazinecovers, maar 16 jaar geleden zette ook even een stap in de acteerwereld. Al was dat bijna niet het geval, want het topmodel liet weten dat ze de kleine rol die ze kreeg in 'The Devil Wears Prada' bijna niet had aangenomen. 

"Ik werd aangesproken door Aline Brosh McKenna, die op dat moment de film aam het schrijven was. Ze zei dat ze op zoek was naar enkele modellen om mee te spelen in 'The Devil Wears Prada'", vertelde Bündchen aan Vogue. "Ik heb meteen gezegd dat ik niet geïnteresseerd was in een model spelen. Dat deed ik al elke dag."

Beste actrice aller tijden

Gelukkig kon McKenna het supermodel overtuigen door te zeggen dat ze helemaal niet zichzelf hoefde te spelen. Bündchen zei toe voor een rol als medewerkster van het magazine Runway, waar het hoofdpersonage assistente is. Maar dat wilde nog steeds niet zeggen dat ze stond te springen om plots actrice te worden. "Ik ben geen actrice, ik heb zelfs nooit acteerles gehad. Ik vond Meryl Streep de beste actrice aller tijden en Emily Blunt en Anne Hathaway waren ook zo goed. Dus eigenlijk was ik bang dat ik het zou verpesten." 

Maar uiteindelijk verliep alles goed en vandaag krijgt het topmodel er nog steeds fans bij wanneer ze haar zien in de film. En daar hoort zelfs haar eigen dochter bij! "Mijn dochter Vivian zag de film toen ze bij een vriendinnetje was. Ze kwam thuis en vroeg een beetje verbaasd of ik dat wel was, want ik droeg een bril. Ik vond het schattig hoe ze me toch had herkend, hoewel ik maar een paar seconden op het scherm ben."

Bekijk ‘The Devil Wears Prada’ op zaterdag 11 juni om 20u25 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top