Lepoint kiest dan toch niet voor U23 Gent of U23 Standard en gaat aan de slag in 1A

Sport | Christophe Lepoint heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe club na het faillissement van Excelsior Moeskroen. De ervaren middenvelder leek de voorbije weken op weg naar de beloftenploeg van AA Gent of die van Standard, maar kiest nu toch voor een A-team... in 1A!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 38-jarige Lepoint werd vrijdag voorgesteld bij RFC Seraing. Het nummer voorlaatst uit de vorige JPL-campagne wil met Lepoint een brok ervaring toevoegen aan de kleedkamer en gaf de middenvelder een contract voor een seizoen met optie voor nog een extra jaar. Daarmee waren de Luikenaars de beloftenteams van AA Gent (1e Nationale) en Standard (1B) te snel af; want ook zij toonden interesse in de capaciteiten van Lepoint.

Lepoint was vorig seizoen een van de sterkhouders bij Moeskroen. De robuuste middenvelder speelde mee in 25 duels (als aanvoerder). Daarin scoorde hij twee goals en leverde hij ook twee assists af. Lepoint speelde sinds januari 2021 bij Moeskroen, maar was na het faillissement een vrije speler.

“Ik ben erg blij om deze nieuwe uitdaging aan te gaan", vertelt Lepoint op de officiële clubwebsite. "Op 38-jarige leeftijd kwam het voorstel van Seraing zelfs een beetje onverwacht voor mij was. Maar ik streef het hoogste niveau na en ik ben dan ook enorm gemotiveerd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top