Nederlandse jongelingen om in de gaten te houden tijdens het Nations League-duel tegen de Rode Duivels

Sport |

Nederland heeft altijd al goede voetballers voortgebracht. In de groep die Louis Van Gaal heeft geselecteerd om het op te nemen tegen onze Rode Duivels, zitten nog enkele veelbelovende jonge spelers - stuk voor stuk uitmuntende producten van de Nederlandse opleiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande vrijdag is er de derby van de Lage Landen tussen België en Nederland. Om 20u45 zullen de toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion kennis kunnen maken met enkele Nederlandse spelers die echte talenten in wording zijn. Voor deze jongelingen, die nu nog in de Eredivisie spelen, staat een toekomst bij de grootste Europese clubs in de sterren geschreven.

Tyrell Malacia

Tyrell Malacia, voortgebracht door de jeugdacademie van Feyenoord, heeft dit seizoen naam gemaakt met zijn club in de Conference League. De 22-jarige was een van de speerpunten in de competitie vanaf zijn linksbackpositie. En dan te bedenken dat Brugge hem afgelopen zomer probeerde te kopen... Iets wat in de volgende mercato niet mogelijk zal zijn, want terwijl Feyenoord aanvankelijk 11 miljoen vroeg, is zijn waarde sindsdien onvermijdelijk gestegen – zeker nu hij deel uitmaakt van het Nederlandse nationale elftal. Olympique Lyon is geïnteresseerd in zijn profiel, maar zal de speler zich willen aansluiten bij een club die niet in Europa speelt

Malacia kan op en neer rennen langs de flanken en vertrouwt op zijn uithoudingsvermogen om meerdere runs te maken tijdens het spel. Hij heeft het soort profiel dat actief gezocht wordt in het moderne voetbal. Zijn snelheid en technische kwaliteiten maken hem ook tot een zeer gewilde speler bij de opbouw van het spel. En met 4 assists in de competitie heeft hij laten zien dat hij meer kan dan alleen verdedigen.

Jordan Teze

Ook in de verdediging zal Nederland in de toekomst kunnen rekenen op Jordan Teze van PSV. De 1,83 m lange man speelt in de centrale verdediging, een sector die momenteel een beetje overvol lijkt met de aanwezigheid van De Ligt en Van Dijk. Maar die laatste is al 30 jaar oud, terwijl Teze pas 22 is. Over een paar jaar zal hij zeker een belangrijk onderdeel van de Oranje-verdediging worden.

Net als Malacia beschikt hij over bovengemiddelde technische kwaliteiten, wat niet nutteloos is voor een verdediger die in het huidige voetbal gevraagd wordt als eerste-keuzeverdediger. Zijn snelheid is ook een van zijn troeven. Ook al is hij niet de langste, zijn bewegingssnelheid stelt hem in staat om luchtduels succesvol af te werken.

Jurriën Timber

Op amper 20-jarige leeftijd zou Jurriën Timber weleens op weg kunnen zijn naar Manchester United. De Engelse club heeft een bod gedaan op de Ajax-verdediger en is naar verluidt bereid 50 miljoen euro voor hem neer te tellen. De Nederlandse coach van ManU, Erik Ten Haag, lanceerde Timber destijds in het eerste elftal van Ajax en wil met hem blijven werken. De jongeling heeft het potentieel om in de toekomst een grote naam in het Europese voetbal te worden.

Timber is onlangs met zijn ploeg Nederlands kampioen geworden en toont ondanks zijn jonge leeftijd veel maturiteit en kalmte. Hij hielp Ajax dit seizoen al 21 keer aan een schone lei. Ondanks zijn opleiding als centrale verdediger werd hij door Ten Haag af en toe naar rechts verplaatst, waar hij zich zonder problemen wist aan te passen. Zijn passenspel is uitzonderlijk, wat kan helpen bij een tegenaanval.

Volg België - Nederland op vrijdag 3 juni vanaf 20u45 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top